Tätä monipuolista pestokastiketta voit käyttää pastan kera tai vaikkapa dippinä vihannestikuille. Voit myös varioida kastiketta vaihtamalla rucolan ja pinaatin muihin vihreisiin kasviksiin kuten basilikaan tai porkkananlehtiin! Täydellinen tapa hyödyntää kotoa ja puutarhasta löytyviä kasviksia.
Rucolapesto
Määrä: 480 ml
Aika: 11 min
Ainekset
- 1,5 dl + 2 rkl oliiviöljyä
- 35 g rucolaa
- 2 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- 35 g baby pinaattia
- 1,5 dl pinjansiemeniä
- 80 g (ca 2,5 dl) parmesanraastetta
- 1/4 tl suolaa
- ripaus jauhettua mustapippuria
Valmistus
- Laita 1,5 dl oliiviöljyä, valkosipuli, rucola, baby pinaatti, pinjansiemenet, parmesanraaste, suola ja pippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 6.
- Pulssita 10 kertaa, käytä tampperia (koneen mukana toimitettavaa muovista sauvaa) työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä. (Tampperin kanssa kannun kannen on oltava paikoillaan ja sauva työnnetään kannuun kannen päällä olevasta pienestä aukosta.)
- Laske nopeus sitten tasolle 1.
- Irrota kannen pieni luukku ja kaada sekaan 2 rkl oliiviöljyä samalla kun kone käy, 10 sekunnin ajan.
- Kastike on valmis tarjoiltavaksi!
Vinkki! Voit myös pakastaa pestoa ja käyttää sitä tarpeen mukaan!