Lemon Curd parantaa lähes kaiken makua. Tässä reseptissä siitä luodaan fantastisen herkullinen jälkiruoka yksinkertaisella pohjalla.

Sitruunaruudut

Määrä: 20 kpl
Aika: 30 min

Pohja

Ainekset

  • 4,75 dl + 6 rkl vehnäjauhoja, käytetään osissa
  • 1,25 dl sokeria
  • 225 g voita

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 175°C:seen.
  2. Valmistus TNC 5200:lla: Laita 3 dl jauhoja, 115 g voita ja 0,5 dl sokeria mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi. Mallit joissa 2 litran low profile -kannu (esim. Ascent, Pro750): Laita koko määrä kerralla kannuun!
  3. Valitse nopeus 6.
  4. Pulssita nopeasti 5 kertaa. Avaa kansi, kaavi kannun reunat ja terien ympäriltä nuolijan avulla. Sulje kansi uudelleen ja pulssita jälleen 5 kertaa.
  5. Kaada taikina 33 cm X 23 cm uuninkestävään vuokaan.
  6. TNC 5200:lla: Toista prosessi loppujen ainesten kera ja kaada loput taikinasta uunivuokaan.
  7. Paista 20 min uunissa, kunnes pohja on saanut kauniin kullanruskean sävyn.
  8. Anna jäähtyä ritilällä.

Lemon Curd -täyte

Ainekset

  • 1,25 dl puristettua sitruunamehua
  • 5 isoa kananmunaa
  • 3,5 dl sokeria
  • ⅛ tl suolaa
  • 3 sitruunan kuori, raastettuna
  • 110 g voita, ohuina siivuina

Valmistus

  1. Laita sitruunamehu, munat, sokeri, suola ja sitruunankuori kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Käynnistä laite ja nosta tehoa rauhallisesti täydelle teholle.
  3. Sekoita 5 minuuttia.
  4. Laske nopeus teholle 5 ja avaa kannen korkki. Lisää voi, siivu kerrallaan, kannun suuaukon kautta. Anna seoksen sekoittua aina tasaiseksi ennen kuin lisäät uuden voisiivun.
  5. Sulje kannen korkki uudelleen ja nosta tehoa täydelle teholle.
  6. Sekoita 30 sekuntia.
  7. Peitä paistettu pohja lemon curdilla. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.