Lemon Curd parantaa lähes kaiken makua. Tässä reseptissä siitä luodaan fantastisen herkullinen jälkiruoka yksinkertaisella pohjalla.
Sitruunaruudut
Määrä: 20 kpl
Aika: 30 min
Pohja
Ainekset
- 4,75 dl + 6 rkl vehnäjauhoja, käytetään osissa
- 1,25 dl sokeria
- 225 g voita
Valmistus
- Lämmitä uuni 175°C:seen.
- Valmistus TNC 5200:lla: Laita 3 dl jauhoja, 115 g voita ja 0,5 dl sokeria mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi. Mallit joissa 2 litran low profile -kannu (esim. Ascent, Pro750): Laita koko määrä kerralla kannuun!
- Valitse nopeus 6.
- Pulssita nopeasti 5 kertaa. Avaa kansi, kaavi kannun reunat ja terien ympäriltä nuolijan avulla. Sulje kansi uudelleen ja pulssita jälleen 5 kertaa.
- Kaada taikina 33 cm X 23 cm uuninkestävään vuokaan.
- TNC 5200:lla: Toista prosessi loppujen ainesten kera ja kaada loput taikinasta uunivuokaan.
- Paista 20 min uunissa, kunnes pohja on saanut kauniin kullanruskean sävyn.
- Anna jäähtyä ritilällä.
Lemon Curd -täyte
Ainekset
- 1,25 dl puristettua sitruunamehua
- 5 isoa kananmunaa
- 3,5 dl sokeria
- ⅛ tl suolaa
- 3 sitruunan kuori, raastettuna
- 110 g voita, ohuina siivuina
Valmistus
- Laita sitruunamehu, munat, sokeri, suola ja sitruunankuori kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä laite ja nosta tehoa rauhallisesti täydelle teholle.
- Sekoita 5 minuuttia.
- Laske nopeus teholle 5 ja avaa kannen korkki. Lisää voi, siivu kerrallaan, kannun suuaukon kautta. Anna seoksen sekoittua aina tasaiseksi ennen kuin lisäät uuden voisiivun.
- Sulje kannen korkki uudelleen ja nosta tehoa täydelle teholle.
- Sekoita 30 sekuntia.
- Peitä paistettu pohja lemon curdilla. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile huoneenlämpöisenä.