Pehmeät sokeri-cookiet

Tämä on pieni variaatiomme tavallisista sokerikekseistä. Tästä reseptistä löydät kreikkalaista jogurttia, joka tekee kekseistä extra mehukkaita!

Pehmeät sokeri-cookiet

sokeri-cookiet

Määrä: 18 kpl
Aika: 2 h 8 min

Ainekset

  • 1,2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 iso kananmuna
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 110 g huoneenlämpöistä voita
  • 3,5 dl tomusokeria
  • ½ tl manteliuutetta
  • 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl cream of tartar (viinikivijauhetta)

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 190°C:seen.
  2. Laita jogurtti, kananmuna, vaniljajauhe, voi, tomusokeri ja manteliuute Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 1.
  4. Käynnistä laite ja nosta nopeus rauhallisesti täydelle teholle.
  5. Sekoita 30 sekuntia.
  6. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja viinikivijauhe isossa kulhossa.
  7. Kaada sitten seos kannusta kulhoon kuiva-ainesten sekaan ja sekoita taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 2–3 tunniksi.
  8. Rullaa taikina jauhotetulla pöydällä, noin 0,3 cm paksuiseksi, ja nosta se sitten leivinpaperilla vuoratulle pellille. Leikkaa taikina 18 ruutuun.
  9. Paista uunissa 8 minuuttia.
  10. Anna keksien jäähtyä, kuorruta sitten sokerikuorrutteella (tomusokeria ja vettä).

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.