Tämä on pieni variaatiomme tavallisista sokerikekseistä. Tästä reseptistä löydät kreikkalaista jogurttia, joka tekee kekseistä extra mehukkaita!
Pehmeät sokeri-cookiet

Määrä: 18 kpl
Aika: 2 h 8 min
Ainekset
- 1,2 dl kreikkalaista jogurttia
- 1 iso kananmuna
- 1 tl vaniljajauhetta
- 110 g huoneenlämpöistä voita
- 3,5 dl tomusokeria
- ½ tl manteliuutetta
- 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhe
- 1 tl cream of tartar (viinikivijauhetta)
Valmistus
- Lämmitä uuni 190°C:seen.
- Laita jogurtti, kananmuna, vaniljajauhe, voi, tomusokeri ja manteliuute Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta nopeus rauhallisesti täydelle teholle.
- Sekoita 30 sekuntia.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja viinikivijauhe isossa kulhossa.
- Kaada sitten seos kannusta kulhoon kuiva-ainesten sekaan ja sekoita taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 2–3 tunniksi.
- Rullaa taikina jauhotetulla pöydällä, noin 0,3 cm paksuiseksi, ja nosta se sitten leivinpaperilla vuoratulle pellille. Leikkaa taikina 18 ruutuun.
- Paista uunissa 8 minuuttia.
- Anna keksien jäähtyä, kuorruta sitten sokerikuorrutteella (tomusokeria ja vettä).