Suklaavanukas viikunalla

Tämä suklaavanukas on moderni versio perinteisestä jälkiruoasta jonka juuret juontavat aina 1600-luvun Englantiin. Viikunasta makeutensa saava suklaavanukas on täydellinen päätös juhla-aterialle. Voit valmistaa jälkiruoan hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin ja vieraiden saapuessa voit keskittyä seuranpitoon keittiössä puuhaamisen sijaan.

Ainekset

  • 180 ml (¾ cup) maitoa, kädenlämpöistä
  • 480 ml (2 cups) kermaa, kädenlämpöistä
  • 50 g (¼ cup) sokeria
  • 240 ml (1 cup) maitosuklaamuruja
  • ½ tl Winter Spice mausteseosta
  • 1¼ tl gelatiinijauhetta

Koristeluun

  • 190 ml (⅔ cup) Viikunahilloa
  • pistaasipähkinöitä, kevyesti paahdettuna ja karkeasti rouhittuna

Valmistus

  1. Laita ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1 tai jos koneesta löytyy kuumien keittojen ohjelma, voit käynnistää sen. Käynnistä laite ja nota nopeus hiljalleen täydelle teholle ja jatka sekoittamista täydellä teholla 5 minuuttia 45 sekuntia. Jos käytät kuumien keittojen ohjelmaa, voit vain antaa ohjelman käydä loppuun. Sammuta laite.
  3. Jaa annos kuuteen jälkiruoka-astiaan ja nosta vanukkaat jääkaappiin jähmettymään.  Vanukkaiden pitäisi olla kylmässä vähintään 3-4 tuntia, mutta mieluusti jopa yön yli. Koristele viikunahillolla ja pistaasirouheella.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.