Tämä suklaavanukas on moderni versio perinteisestä jälkiruoasta jonka juuret juontavat aina 1600-luvun Englantiin. Viikunasta makeutensa saava suklaavanukas on täydellinen päätös juhla-aterialle. Voit valmistaa jälkiruoan hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin ja vieraiden saapuessa voit keskittyä seuranpitoon keittiössä puuhaamisen sijaan.
Ainekset
- 180 ml (¾ cup) maitoa, kädenlämpöistä
- 480 ml (2 cups) kermaa, kädenlämpöistä
- 50 g (¼ cup) sokeria
- 240 ml (1 cup) maitosuklaamuruja
- ½ tl Winter Spice mausteseosta
- 1¼ tl gelatiinijauhetta
Koristeluun
- 190 ml (⅔ cup) Viikunahilloa
- pistaasipähkinöitä, kevyesti paahdettuna ja karkeasti rouhittuna
Valmistus
- Laita ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1 tai jos koneesta löytyy kuumien keittojen ohjelma, voit käynnistää sen. Käynnistä laite ja nota nopeus hiljalleen täydelle teholle ja jatka sekoittamista täydellä teholla 5 minuuttia 45 sekuntia. Jos käytät kuumien keittojen ohjelmaa, voit vain antaa ohjelman käydä loppuun. Sammuta laite.
- Jaa annos kuuteen jälkiruoka-astiaan ja nosta vanukkaat jääkaappiin jähmettymään. Vanukkaiden pitäisi olla kylmässä vähintään 3-4 tuntia, mutta mieluusti jopa yön yli. Koristele viikunahillolla ja pistaasirouheella.