Kauniin värinen ja raikas salaatti syötäväksi sellaisenaan tai aterian lisukkeena. Lisää sekaan halutessasi hieman feta-juustokuutioita.
Sweet & Sour kurkku-vesimelonisalaatti
Määrä: 16 annosta
Aika: 15 min
Ainekset
- 2,5 dl omenaviinietikkaa
- 180 g (12 kpl) taatelia, kivet poistettuina, tai 120 ml hunajaa 1 cup honey, vapaaehtoinen
- 2 tl suolaa, vapaaehtoinen
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 40 g (1 3/4 dl) kevätsipulia renkaiksi leikattuna, leikkaa pois valkoinen osa
- 900 g (1,5 L) vesimelonia, kuorittuna, kuutioiksi leikattuna
- 1,2 kg (4 kpl) kurkkua, kuorittuna, kuutioituna tai juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi siivutettuna
Valmistus
- Laita omenaviinietikka, taatelit, suola ja pippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla, ja nosta teho nopeasti täydelle teholle. Sekoita 30 sekuntia tai kunnes ainekset ovat kunnolla sekaisin.
- Sekoita isossa kulhossa seesaminsiemenet, kevätsipulit, vesimeloni ja kurkku, sekä valmis kastike. Anna marinoitua 15-20 min ennen tarjoilua.