Sweet & Sour kurkku-vesimelonisalaatti

Kauniin värinen ja raikas salaatti syötäväksi sellaisenaan tai aterian lisukkeena. Lisää sekaan halutessasi hieman feta-juustokuutioita.

Sweet & Sour kurkku-vesimelonisalaatti

Määrä: 16 annosta

Aika: 15 min

Ainekset

  • 2,5 dl omenaviinietikkaa
  • 180 g (12 kpl) taatelia, kivet poistettuina, tai 120 ml hunajaa 1 cup honey, vapaaehtoinen
  • 2 tl suolaa, vapaaehtoinen
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 40 g (1 3/4 dl) kevätsipulia renkaiksi leikattuna, leikkaa pois valkoinen osa
  • 900 g (1,5 L) vesimelonia, kuorittuna, kuutioiksi leikattuna
  • 1,2 kg (4 kpl) kurkkua, kuorittuna, kuutioituna tai juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi siivutettuna

Valmistus

  1. Laita omenaviinietikka, taatelit, suola ja pippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla, ja nosta teho nopeasti täydelle teholle. Sekoita 30 sekuntia tai kunnes ainekset ovat kunnolla sekaisin.
  3. Sekoita isossa kulhossa seesaminsiemenet, kevätsipulit, vesimeloni ja kurkku, sekä valmis kastike. Anna marinoitua 15-20 min ennen tarjoilua.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.