Vitamix Ascent-sarjan pienet sekoitusastiat ovat optimaalisia pienten kastikkeiden ja levitteiden tekoon, kuten peston esimerkiksi. Tämä resepti on klassikko jota kokkimme John Ohlsson on valmistanut useilla messuilla tänä vuonna ja joka on ihastuttanut monia messuvieraita – oletko sinäkin kenties yksi heistä? Itsevalmistetussa pestossa ihmisiä usein ihmetyttää ja ihastuttaa väri (raikkaan vihreä itsetehdyssä!) sekä maku. Oi, se maku..

Basilikapesto

Määrä: ca 1.5 dl
Aika: 5 min

Kannu: Ascent-sekoitusastia 225 ml (jos valmistat peston isommassa kannussa, aineksien määrä täytyy kasvattaa, jotta ne pyörivät kannussa riittävästi)

Ainekset

 • 1 ruukku tuoretta basilikaa
 • 2 rkl pinjansiemeniä
 • 3/4 dl oliiviöljyä
 • 75 g parmesaania
 • 1 hyppysellinen ruokosokeria
 • 1 hyppysellinen sormisuolaa
 • 1/2 valkosipulinkynsi

Valmistus

 1. Laita öljy, pinjansiemenet ja valkosipuli sekoitusastiaan mainitussa järjestyksessä. Kiinnitä teräosa tiukasti sekoitusastiaan (jos teräosa ei ole kunnolla kiinni, laite ei käynnisty).
 2. Valitse nopeus 1.
 3. Käynnistä laite ja nosta tehoa nopeudelle 3. Sekoita 10 sekuntia.
 4. Nosta sitten tehoa täydelle teholle ja sekoita vielä 10 sekuntia. Päätä sekoitus laskemalla tehoa nopeudelle 3, ja jatka kunnes koostumus on haluamasi laista.
 5. Irrota veitsiosa ja lisää sekoitusastiaan basilikanlehdet ja paloiteltu parmesan. Kiinnitä teräosa jälleen sekoitusastiaan ja sekoita teholla 5, noin 10 sekuntia, tai kunnes koostumus on haluamasi laista.
 6. Mausta suolalla ja sokerilla oman maun mukaan (voit sekoittaa vielä teholla 2 niin, että mausteet sekoittuvat pestoon tasaisesti).

Käytä pestoa mieluusti esim. Bruschettan päällä levitteenä tai lempipastasi kera! Pesto säilyy jääkaapissa pidempään kun lorautat sen pinnalle aina ohuen kerroksen oliiviöljyä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.