Nämä kultaiset pannukakut on valmistettu mantelijauhosta, joten ne ovat luontaisesti gluteenittomia. Ihania aamiaiseksi tai iltapalaksi!
Nämä letut täytyy paistaa varoen, sillä mantelijauhe palaa herkästi, mutta ne ovat kaiken sen vaivan arvoisia! Mantelin ansiosta nämä letut ovat myös todella ruokaisia ja pitävät sinut kylläisenä pitkään. Mahtava tapa aloittaa aktiivinen päivä!
Kultaiset gluteenittomat manteliletut
Määrä: 8 annosta
Aika: 10 min
Ainekset
- 4 isoa kananmunaa
- 120 ml mantelimaitoa
- 2 rkl taatelisiirappia
- 2 tl manteliuutetta (ei pakollinen)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 110 g (5 dl) mantelijauhetta
- 2 rkl kookosöljyä
Valmistus
- Laita kaikki ainekset, paitsi kookosöljy, Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Käynnistä laite ja nosta teho hitaasti täydelle teholle. Sekoita 30-30 sekuntia. Käytä tarvittaessa tampperia työntääksesi aineksia kannun reunoilta teriä kohti koneen käydessä.
- Lämmitä iso teflon-pannu keskilämmöllä. Lisää hieman kookosöljyä ja lämmitä se. Paista mantelilettuja varoen, sillä mantelijauhe palaa herkästi.
- Kaada taikinaa pannulle haluamaasi kokoon ja kypsennä kunnes letut ovat kullanruskeita alapinnalta ja käännä ne. Paista myös toinen puoli kullanruskeaksi.
- Tarjoile heti lempi hillosi kanssa, tai tuoreiden hedelmien. Nämä letut ovat herkullisia esim. banaanin ja mansikoiden kera!