Yksinkertainen ja virkistävä, tämä salaattikastike yhdistää aidon tomaattisen rakenteen ja paljon makua. Voit tarjoilla sen jopa terveellisenä kasvisdippinä.

Tomaatti-basilikavinegretti

Määrä: 480 ml
Aika: 11 min

Ainekset

  • 0,5 dl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa, vapaaehtoinen (esim. agavesiirappia vegaanisena vaihtoehtona)
  • 2 tl sinappijauhetta
  • 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1 tl suolaa, vapaaehtoinen
  • 2 rkl basilikanlehtiä, jokainen lehti revittynä 3-4 osaan
  • 2,5 dl (175 g) kirsikkatomaatteja, puolitettuna
  • 2,5 dl extra virgin oliiviöljyä

Valmistus

  1. Laita balsamiviinietikka, hunaja, sinappijauhe, tuore sitruunamehu, suola, basilika ja tomaatit Vitamix-kannuun luetellussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Käynnistä tehosekoitin alimmalla nopeudella, nosta sitten nopeasti korkeimmalle nopeudelle ja sekoita 1 minuutin ajan.
  3. Laske nopeutta tasolle 8. Irrota kannen korkki ja lisää öljyä kannen aukon kautta tasaisena virtana. Kun kaikki öljy on lisätty, aseta kannen tulppa takaisin ja sekoita 15 sekuntia

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.