Yksinkertainen ja virkistävä, tämä salaattikastike yhdistää aidon tomaattisen rakenteen ja paljon makua. Voit tarjoilla sen jopa terveellisenä kasvisdippinä.
Tomaatti-basilikavinegretti
Määrä: 480 ml
Aika: 11 min
Ainekset
- 0,5 dl valkoista balsamiviinietikkaa
- 2 tl hunajaa, vapaaehtoinen (esim. agavesiirappia vegaanisena vaihtoehtona)
- 2 tl sinappijauhetta
- 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
- 1 tl suolaa, vapaaehtoinen
- 2 rkl basilikanlehtiä, jokainen lehti revittynä 3-4 osaan
- 2,5 dl (175 g) kirsikkatomaatteja, puolitettuna
- 2,5 dl extra virgin oliiviöljyä
Valmistus
- Laita balsamiviinietikka, hunaja, sinappijauhe, tuore sitruunamehu, suola, basilika ja tomaatit Vitamix-kannuun luetellussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä tehosekoitin alimmalla nopeudella, nosta sitten nopeasti korkeimmalle nopeudelle ja sekoita 1 minuutin ajan.
- Laske nopeutta tasolle 8. Irrota kannen korkki ja lisää öljyä kannen aukon kautta tasaisena virtana. Kun kaikki öljy on lisätty, aseta kannen tulppa takaisin ja sekoita 15 sekuntia