Kermavaahdon valmistaminen Vitamix AER -kannulla on hämmästyttävän helppoa ja nopeaa! Kermavaahto, vadelmilla tai ilman, on täydellinen lisuke monen jälkiruoan kylkeen. Tämä vadelmakermavaahto on herkullista esim. pavlovan päällä!

Vadelmat voidaan jättää pois tästä reseptistä, jos haluat perinteisemmän, tavallisen kermavaahdon. Voit myös vaihtaa vadelat muihin pehmeisiin marjoihin, kuten karhunvatukoihin, mansikoihin, mustikoihin ym. niin saat vaahtoon aina uudenlaisen makuprofiilin! Kokeile myös lisätä tippa tai pari vaniljauutetta mausteeksi.

Saadaksesi juuri itseäsi miellyttävän vaahtokoostumuksen, sekoita teholla 7, kunnes koostumus on kevyttä vaahtoa. Sekoitusaika voi olla reseptissä mainittua pidempi näin, kenties jopa minuutin. Matalammalla teholla sekoittaminen tekee vaahvosta sileämpää, mutta sen tekeminen kestää hieman pidempään. Reseptissä käytämme kovaa tehoa, vaahdon valmistamiseksi nopeasti. Kermaa on oltava niin paljon, että se peittää levyterän.

Vadelma-kermavaahto

Vadelmakermavaahto-pavlova

Ainekset

  • 7,5 dl vispikermaa
  • 3/4 dl (65 g) sokeria
  • 2,5 dl (125 g) vadelmia

Valmistus

  1. Laita ainekset VItamix AER-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi. Valitse matalin nopeus ja käynnistä laite. Nosta nopeus täydelle teholle ja anna koneen pyöriä 45–60 sekuntia.
  2. Voit käyttää tampperia työnnelläksesi aineksia kannun leikkuuterää kohti koneen käydessä, sekoituksen loppuvaiheessa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.