Jouluinen granola

Yksinkertainen, mutta ah, niin toimiva yhdistelmä omenoita, taateleita, vaahterasiirappia ja itse tehtyä mausteseosta on täydellinen seos tämän granolan maustamiseksi ihanan jouluisaksi. Tämä granola toimii loistavasti näppäränä naposteltavana eväänä tai aamiaisen päällä. Valmista iso satsi ja purkita kauniisiin purkkeihin ja anna lahjaksi!

Jouluinen granola

jouluinen granola
2

Aika: 45 min
Määrä: 16 annosta

Ainekset

  • 3 cups (300 g) gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 240 ml (140 g) sekalaisia kuivahedelmiä, esim. karpaloita ja rusinoita
  • 240 ml (140 g) manteleita
  • 2 rkl hampunsiemeniä
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 2 rkl chia siemeniä
  • 2 (400 g) keskikikoista punaista omenaa, siemenkota poistettuna, neljään osaan leikattuna
  • 8 (60 g) kivetöntä taatelia
  • 60 ml vaahterasiirappia
  • 1 rkl Mixed Spice (TAI kanelia TAI valmista piparkakkumaustetta)

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 175°C:seen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja nosta sivuun.
  2. Yhdistä isossa kulhossa kaurahiutaleet, kuivatut hedelmät, mantelit, hampunsiemenet, pellavansiemenet ja chiasiemenet ja sekoita. Nosta sivuun.
  3. Laita omenat, taatelit, vaahterasiirappi ja mausteseos Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta sitten nopeasti teho täydelle teholle. Sekoita 45 sekuntia. Käytä tarvittaessa apuna tampperia, työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  5. Kaada omenaseos granolan päälle ja sekoita ainekset tasaisesi. Kaada valmis seos pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
  6. Nosta pelti uuniin ja paista 25–35 min, tai kunnes granola on sopivasti paahdettu. Granolasta tulee rapeaa sen jäähdyttyä ja kuivuttua. Kun se on täysin jäähtynyt, säilytä granolaa ilmatiiviissä pakkauksessa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.