Valkosipuli-fetapaté

Tämä yksinkertainen paté hämää maistajaansa. Yksinkertaiset ainekset ja helppo valmistus, mutta maku on niin erityisen hyvä, että voisi kuvitella sen valmistukseen kuluneen huomattavasti enemmän aikaa. Valmista satsi arkena vaikkapa leivän levitteeksi tai tarjoa esim. joulu- tai muulla juhla-aterialla lisukkeena. Paté sopii myös mainiosti brunssille.

Ainekset

  • ¼ kuppia (60 g) luonnonjogurttia
  • ¼ kuppia (60 g) voita tai kevytvoilevitettä
  • 230 g tuorejuustoa
  • ¾ kuppia (110 g) feta juustoa
  • 4 anjovis fileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ kuppia (10 g) tuoretta basilikaa
  • ¼ kuppia (35 g) pinjansiemeniä
  • tabasco-kastiketta

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllämainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
  2. Valitse alkuun nopeus 1.
  3. Käynnistä kone ja lisää nopeasti tehoa nopeudelle 5.
  4. Anna sekoittua 1 min. käyttäen tampperia työntämään aineksia teriä kohti.
  5. Aseta paté tarjoiluastiaan ja jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.