Soseutettu kurpitsa ja saksanpähkinät tasapainottavat hitusen mausteisuutta tässä kermaisessa levitteessä. Tarjoile tuoreen leivän kera aamiaiseksi tai brunssilla. Tai miksipä ei vaikka naposteltavaksi TV:tä katsellessa.
Kurpitsa-saksanpähkinälevite
Määrä: 900 g
Aika: 31 min
Ainekset
- 60 ml (4 rkl) extra virgin oliiviöljyä
- 160 g (1 cup) diced yellow onion
- 80 g saksanpähkinöitä, rouhittuna
- 2 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- 4 salvian oksaa
- ¼ tl chilihiutaleita
- 480 ml kurpitsasosetta
- 80 ml vettä
- ½ tl kiinalaista five-spice jauhetta *
- ¾ tl suolaa, vapaaehtoinen
- ¼ tl jauhettua mustapippuria, vapaaehtoinen
- 30 g aurinkokuivattuja tomaatteja, valutettuna
Valmistus
- Kuullota sipuli 2 ruokalusikallisessa (30 ml) oliiviöljyä pannulla, kunnes se pehmenee.
- Laita saksanpähkinät, valkosipuli, salvia ja chilihiutaleet pannulle ja jatka kuullottamista vielä 5 minuuttia.
- Laita kurpitsasose, vesi, Five spice -maustejauhe, suola (vapaaehtoinen), mustapippurijauhe, aurinkokuivatut tomaatit ja kuullotettu sipuli Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta nopeus hiljalleen täydelle teholle.
- Sekoita 45 sekuntia kunnes koostumus on sileää. Käytä tarvittaessa tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
Kokin terveiset
Voit valmistaa Five Spice -sekoitusta itsekin! Yhdistä 1 tl kanelia, 1 tl murskattua tähtianista, 1/4 tl jauhettua mustapippuria ja 1/8 tl jauhettua neilikkaa.