Kurpitsa-saksanpähkinälevite

Soseutettu kurpitsa ja saksanpähkinät tasapainottavat hitusen mausteisuutta tässä kermaisessa levitteessä. Tarjoile tuoreen leivän kera aamiaiseksi tai brunssilla. Tai miksipä ei vaikka naposteltavaksi TV:tä katsellessa.

Kurpitsa-saksanpähkinälevite

kurpitsa-saksanpähkinälevitettä leivän ja kasvisten kera

Määrä: 900 g

Aika: 31 min

Ainekset

  • 60 ml (4 rkl) extra virgin oliiviöljyä
  • 160 g (1 cup) diced yellow onion
  • 80 g saksanpähkinöitä, rouhittuna
  • 2 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • 4 salvian oksaa
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • 480 ml kurpitsasosetta
  • 80 ml vettä
  • ½ tl kiinalaista five-spice jauhetta *
  • ¾ tl suolaa, vapaaehtoinen
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria, vapaaehtoinen
  • 30 g aurinkokuivattuja tomaatteja, valutettuna

Valmistus

  1. Kuullota sipuli 2 ruokalusikallisessa (30 ml) oliiviöljyä pannulla, kunnes se pehmenee.
  2. Laita saksanpähkinät, valkosipuli, salvia ja chilihiutaleet pannulle ja jatka kuullottamista vielä 5 minuuttia.
  3. Laita kurpitsasose, vesi, Five spice -maustejauhe, suola (vapaaehtoinen), mustapippurijauhe, aurinkokuivatut tomaatit ja kuullotettu sipuli Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1.
  5. Käynnistä laite ja nosta nopeus hiljalleen täydelle teholle.
  6. Sekoita 45 sekuntia kunnes koostumus on sileää. Käytä tarvittaessa tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.

Kokin terveiset

Voit valmistaa Five Spice -sekoitusta itsekin! Yhdistä 1 tl kanelia, 1 tl murskattua tähtianista, 1/4 tl jauhettua mustapippuria ja 1/8 tl jauhettua neilikkaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.