Vegaani kasvistortilla

Jauhettujen kuivien kikherneiden, pähkinöiden ja mausteiden yhdistelmä muodostavat tämän reseptin vegaanin version klassisesta kananmunapohjaisesta ruoasta. Kauden kasvisten lisääminen annokseen tekevät tästä brunssien jalokiven tai ihanan arki-iltojen aterian.

Vegaani kasvistortilla

Määrä: 8 annosta

Aika: 50 min

Ainekset

  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 340 g kauden kasviksia, paloiteltuna
  • 5 dl kasvislientä
  • 180 ml (165 g) kuivia kikherneitä
  • 120 ml (70 g) paahdettuja cashewpähkinöitä
  • ½ tl jauhettua kurkumaa
  • ½ tl sipulijauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl suolaa, vapaaehtoinen
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 190°C:seen. Levitä oliiviöljyä tasaisesti ø 25cm pyöreän uunivuoan pohjalle ja nosta se uuniin lämpiämään.
  2. Laita kasvikset kulhoon ja nostele ne sekaisin. Nosta sivuun.
  3. Laita kasvisliemi, kikherneet, cashewpähkinät ja mausteet Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta teho sitten täydelle teholle. Sekoita 60 sekuntia. Pysäytä laite, avaa kansi ja lisää sekaan puolet kasviksista muovisella nuolijalla nostellen.
  5. Nosta esikuumennettu uunivuoka uunista. Kaada taikina ja vihannessekoitus uunivuokaan ja levitä se tasaisesti nuolijalla. Ripottele sitten loput kasviksista taikinan pinnalle. Painele niitä kevyesti niin että kasvikset tarttuvat taikinan pintaan.
  6. Nosta vuoka uuniin 25–35 minuutiksi. Paistoaika riippuu hieman vuoan ja kasvisten koosta.
  7. Kun otat vuoan uunista ainesten juuri ja juuri hyydyttyä, on koostumus lähellä frittataa. jos kaipaat kiinteämpää koostumusta, voit yksinkertaisesti paistaa tortillaa hieman pidempään.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.