Jauhettujen kuivien kikherneiden, pähkinöiden ja mausteiden yhdistelmä muodostavat tämän reseptin vegaanin version klassisesta kananmunapohjaisesta ruoasta. Kauden kasvisten lisääminen annokseen tekevät tästä brunssien jalokiven tai ihanan arki-iltojen aterian.
Vegaani kasvistortilla
Määrä: 8 annosta
Aika: 50 min
Ainekset
- 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
- 340 g kauden kasviksia, paloiteltuna
- 5 dl kasvislientä
- 180 ml (165 g) kuivia kikherneitä
- 120 ml (70 g) paahdettuja cashewpähkinöitä
- ½ tl jauhettua kurkumaa
- ½ tl sipulijauhetta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tl suolaa, vapaaehtoinen
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
Valmistus
- Esilämmitä uuni 190°C:seen. Levitä oliiviöljyä tasaisesti ø 25cm pyöreän uunivuoan pohjalle ja nosta se uuniin lämpiämään.
- Laita kasvikset kulhoon ja nostele ne sekaisin. Nosta sivuun.
- Laita kasvisliemi, kikherneet, cashewpähkinät ja mausteet Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta teho sitten täydelle teholle. Sekoita 60 sekuntia. Pysäytä laite, avaa kansi ja lisää sekaan puolet kasviksista muovisella nuolijalla nostellen.
- Nosta esikuumennettu uunivuoka uunista. Kaada taikina ja vihannessekoitus uunivuokaan ja levitä se tasaisesti nuolijalla. Ripottele sitten loput kasviksista taikinan pinnalle. Painele niitä kevyesti niin että kasvikset tarttuvat taikinan pintaan.
- Nosta vuoka uuniin 25–35 minuutiksi. Paistoaika riippuu hieman vuoan ja kasvisten koosta.
- Kun otat vuoan uunista ainesten juuri ja juuri hyydyttyä, on koostumus lähellä frittataa. jos kaipaat kiinteämpää koostumusta, voit yksinkertaisesti paistaa tortillaa hieman pidempään.