Papuburgeri Sriracha aiolilla

Tämä resepti on todiste siitä, että kasvisruoka voi olla paitsi maukasta, myös hauskaa. Burgeripihvit on helppo valmistaa mustista pavuista ja saat niistä sopivasti kasvisproteiinia. Rucola ja sriracha-aioli antavat tälle vegeannokselle herkullisen säväyksen!

Papuburgerit Sriracha-aiolilla

Papuburgerit sriracha-aiolilla

Määrä: 4 burgeria
Aika: 30 min

Ainekset

  • 400 g käyttövalmiita mustia papuja, huuhdeltuna
  • ½ sipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
  • ½ dl (10 g) tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl soijakastiketta (ei liian suolaista)
  • ½ tl salt
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 1,2 dl korppujauhoa
  • 1 iso kananmuna
  • 4 hampurilaissämpylää
  • ½ dl majoneesia
  • 1 tl Sriracha-kastiketta
  • 1 tl limemehua
  • 40 g rucola-salaattia

Valmistus

  1. Laita mustat pavut, sipuli, korianteri, valkosipuli, soijakastike, suola, pippuri, korppujauho ja kananmuna Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 8.
  3. Käynnistä ja sulje laite (pulssita) 8-10 kertaa muodostaaksesi taikinan. Käytä tarvittaessa tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  4. Kaada seos kulhoon ja anna seistä 15–20 min.
  5. Jaa seos 4 kekoon ja muotoile niistä hampurilaispihvit. Nosta pihvit uuninpellille.
  6. Paista pihvejä 220°C:ssa 8–10 minuuttia. Käännä ne sitten ja jatka paistamista vielä 6 minuuttia.
  7. Sriracha-aioli: sekoita sriracha, limemehu ja majoneesi.
  8. Tarjoile burgerit hampurilaissämpylöiden, rucolan ja sriracha-aiolin kera.