Tämä resepti on todiste siitä, että kasvisruoka voi olla paitsi maukasta, myös hauskaa. Burgeripihvit on helppo valmistaa mustista pavuista ja saat niistä sopivasti kasvisproteiinia. Rucola ja sriracha-aioli antavat tälle vegeannokselle herkullisen säväyksen!
Papuburgerit Sriracha-aiolilla
Määrä: 4 burgeria
Aika: 30 min
Ainekset
- 400 g käyttövalmiita mustia papuja, huuhdeltuna
- ½ sipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
- ½ dl (10 g) tuoretta korianteria, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl soijakastiketta (ei liian suolaista)
- ½ tl salt
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
- 1,2 dl korppujauhoa
- 1 iso kananmuna
- 4 hampurilaissämpylää
- ½ dl majoneesia
- 1 tl Sriracha-kastiketta
- 1 tl limemehua
- 40 g rucola-salaattia
Valmistus
- Laita mustat pavut, sipuli, korianteri, valkosipuli, soijakastike, suola, pippuri, korppujauho ja kananmuna Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 8.
- Käynnistä ja sulje laite (pulssita) 8-10 kertaa muodostaaksesi taikinan. Käytä tarvittaessa tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Kaada seos kulhoon ja anna seistä 15–20 min.
- Jaa seos 4 kekoon ja muotoile niistä hampurilaispihvit. Nosta pihvit uuninpellille.
- Paista pihvejä 220°C:ssa 8–10 minuuttia. Käännä ne sitten ja jatka paistamista vielä 6 minuuttia.
- Sriracha-aioli: sekoita sriracha, limemehu ja majoneesi.
- Tarjoile burgerit hampurilaissämpylöiden, rucolan ja sriracha-aiolin kera.