Parsakaali-manteli wokki

Tämä hapan-imelä aasialainen wokki on ihanan nopea ja helppo ateria esimerkiksi viikonlopuksi.

Parsakaali-manteli-wokki

parsakaali-manteliwokkia vaalean riisin kera

Määrä: 2 annosta

Aika: 55 min

Kastike

Ainekset

  • 60 ml (¼ cup) kevyttä soijakastiketta
  • 360 ml (1 1/2 cups) suolatonta kasvislientä tai kanalientä
  • 16 g (2 rkl) maissitärkkelystä
  • 15 ml (1 rkl) sherryä
  • 1 taateli, kivi poistettuna, tai 1 tl hunajaa, vapaaehtoinen
  • 1 hyppysellinen jauhettua mustapippuria

Valmistus

  1. Valmista kastike laittamalla soijakastike, kasvis- tai kanaliemi, maissitärkkelys, sherry, sokeri ja pippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta nopeus sitten nopeasti täydelle teholle.
  3. Sekoita 10 sekuntia tai kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin. Laita sivuun odottamaan.

Wokki

Ainekset

  • 30 ml (2 rkl) extra virgin oliiviöljyä, vapaaehtoinen
  • 90 g (2,5 dl) parsakaalin kukintoja
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
  • 110 g (2,5 dl) keskikokoisia porkkanoita, raastettuna
  • 120 g (1 kpl) sellerin tanko, paloiteltuna
  • 150 g (1 kpl) iso punainen paprika, paloiteltuna
  • 100 g (5 kpl) kevätsipuleita, siivutettuna
  • 170 g (2,5 dl) sieniä
  • 50 g (0,5 dl) mantelilastuja

Valmistus

  1. Kuullota parsakaalin kukinnot oliiviöljyssä ja kypsennä n. 3 min.
  2. Lisää muut kasvikset sekä mantelit ja jatka kypsentämistä kunnes kasvikset ovat pehmenneet sopivasti.
  3. Kaada päälle kastike ja kypsennä kunnes se sakenee.
  4. Tarjoile heti riisin tai nuudelien kera.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.