Tämä hapan-imelä aasialainen wokki on ihanan nopea ja helppo ateria esimerkiksi viikonlopuksi.
Parsakaali-manteli-wokki
Määrä: 2 annosta
Aika: 55 min
Kastike
Ainekset
- 60 ml (¼ cup) kevyttä soijakastiketta
- 360 ml (1 1/2 cups) suolatonta kasvislientä tai kanalientä
- 16 g (2 rkl) maissitärkkelystä
- 15 ml (1 rkl) sherryä
- 1 taateli, kivi poistettuna, tai 1 tl hunajaa, vapaaehtoinen
- 1 hyppysellinen jauhettua mustapippuria
Valmistus
- Valmista kastike laittamalla soijakastike, kasvis- tai kanaliemi, maissitärkkelys, sherry, sokeri ja pippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta nopeus sitten nopeasti täydelle teholle.
- Sekoita 10 sekuntia tai kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin. Laita sivuun odottamaan.
Wokki
Ainekset
- 30 ml (2 rkl) extra virgin oliiviöljyä, vapaaehtoinen
- 90 g (2,5 dl) parsakaalin kukintoja
- 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
- 110 g (2,5 dl) keskikokoisia porkkanoita, raastettuna
- 120 g (1 kpl) sellerin tanko, paloiteltuna
- 150 g (1 kpl) iso punainen paprika, paloiteltuna
- 100 g (5 kpl) kevätsipuleita, siivutettuna
- 170 g (2,5 dl) sieniä
- 50 g (0,5 dl) mantelilastuja
Valmistus
- Kuullota parsakaalin kukinnot oliiviöljyssä ja kypsennä n. 3 min.
- Lisää muut kasvikset sekä mantelit ja jatka kypsentämistä kunnes kasvikset ovat pehmenneet sopivasti.
- Kaada päälle kastike ja kypsennä kunnes se sakenee.
- Tarjoile heti riisin tai nuudelien kera.