Yksi näppärä tapa maustaa grillattava liha perinteisen marinadin sijaan on hieroa mausteet lihan pintaan ja annat niiden makujen tarttua 10–15 minuuttia ennen valmistusta. Tämä seos sopii erityisen hyvin kanalle ja sianlihalle.
Karibialainen Rub -mausteseos
Määrä: 240 ml
Aika: 10 min
Ainekset
- 2 dl raakasokeria
- 2 rkl suolaa
- 2 rkl kuivattua timjamia
- 1 tl maustepippuria
- 2 tl punaisia chilihiutaleita, murskattuna
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1/2 tl jauhettua mausteneilikkaa
- 1/4 tl Dijon-sinappia
Valmistus
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho rauhallisesti nopeudelle 10, sitten täydelle teholle.
- Sekoita 10 sekuntia.
- Hiero mausteseosta raakaan lihaan ja anna maustua 10_15 min ennen paistamista tai grillaamista.