Tästä reseptistä saat välittömästi kolme uutta suursuosikkia . Lisää annokseen tuoreita vihreitä lehtiä ja käsissäsi on ihana, terveellinen pizza täynnä makua. Romesco-kastike on herkullinen lisä kasviksille, etenkin paahdetuille sellaisille! Pakasta lehtikaalipestosta ylijäävä osa (jos sitä jää) esim. jääpalamuoteissa ja hyödynnä sitä esim. omeleteissa, smoothieissa ym. Juustokastiketta sen sijaan voit hyödyntää tekemällä esim. kukkakaaligratiinin, nam!

Vegaani romesco-pizza

Vegaani romesco pizza

Aika: 30 min

Ainekset

Pinjansiemen-Romesco-kastike

  • 2 pientä valkosipulinkynttä
  • 1 (70 g) paahdettu punainen paprika, siemenet poistettuna
  • 2 rkl (30 ml) vettä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl ancho chili jauhetta
  • 2 rkl pinjansiemeniä
    1⁄2 keskikokoinen (60 g) tomaatti
    2 rkl ravintohiivaa

Lehtikaalipesto

  • 840 g lehtikaalia
  • 180 g paahdettua punaista paprikaa
  • 6 pientä valkosipulinkynttä, paahdettuna
  • 1,5 tl tuoretta timjamia (lehdet)
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 50 g kurpitsansiemeniä, paahdettuina
  • 85 g tuoretta pinaattia
  • 3⁄4 tl suolaa, vapaaehtoinen
  • 0,5 tl jauhettua mustapippuria

Cashew-juustokastike

  • 5 dl (300 g) paahdettuja cashew-pähkinöitä
  • 2,5 dl (60 g) ravintohiivaa
  • 600 ml lämmintä vettä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • 2 rkl täysjyväsinappia
  • 2 rkl vaaleaa miso tahnaa

Valmistus

Pinjansiemen-romesco-kastike:

  1. Valmistaaksesi romesco-kastikkeen, laita valkosipuli, paprika, vesi, viinietikka, chilijauhe, pinjansiemenet, tomaatti ja ravintohiiva Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  2. Käynnistä blenderi matalimmalla nopeudella ja nosta tehoa sitten nopeasti teholle 2. Käytä tampperia apuan työntääksesi aineksia teriä kohti, koneen käydessä.
  3. Sekoita 15 – 20 sekuntia, tampperilla painellen.

Lehtikaalipesto:

  1. Kiehauta lehtikaalin lehdet vedessä 4 min.
  2. Kaada ne sitten nopeasti jääkylmään veteen ja valuta. Kun vesi on valunut pois, painele lehtiä vielä siivilässä, saadaksesi ne mahdollisimman kuiviksi. Jäljelle pitäisi jäädä reilu 1 dl lehtikaalia.
  3. Laita ainekset Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 7 ja pulssita 15–20 kertaa. Käytä tampperia painellaksesi aineksia teriä kohti.

Cashew-juustokastike:

  1. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Käynnistä blenderi matalimmalla asetuksella ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 1 min tai kunnes koostumus on haluamasi laista.
  3. Säilyy suljetussa purkissa jääkaapissa 5 päivää.

Pizzan valmistus

  1. Esilämmitä uuni 180°C:seen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja valmista pizzataikina.
  2. Levitä pizzan päälle tasainen kerros romesco-kastiketta. Jätä reunoille ohut siivu peittämättä kastikkeella. Lusikoi hieman pestoa sen päälle ja paista pizzaa uunissa, kunnes reunat ovat kullanruskeat (15 min).
  3. Nosta pizza uunista ja lisää päälle tuoreita vihreitä lehtiä, kuten pinaattia tai lehtikaalia. Roiski pinnalle cashew-kastiketta. Paloittele ja tarjoa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.