Chipotle-chili ja tuore korianteri antavat tälle juustofonduelle meksikolaisen sävyn. Tarjoile se tortillasipsien, savuisen makkaran ja höyrytettyjen kasvisten kera!
Chipotle-juustofondue
Määrä: 1 L
Aika: 15 min
Ainekset
- 2,5 dl olutta (lager)
- 2 tl sitruunamehua
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 valkosipulinkynsi, kuorittu
- 1 – 1,5 chipotle chiliä
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 tl vastajauhettua mustapippuria
- 225 g Gruyere juustoa, kuutioituna
- 225 g Emmental juustoa, kuutioituna
- 1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
Valmistus
- Laita kaikki ainekset paitsi tuore korianteri Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
- Sekoita 2-3 minuuttia tai kunnes seos on tasaista ja lämmintä.
- Laske nopeus nopeudelle 4. Irrota kannen pieni korkki.
- Lisää sekaan korianteri kannen reiän kautta. Laita korkki takaisin paikoilleen ja sekoita vielä 10 sekuntia.
- Kaada seos fonduepataan.
- Juustofondueta tehdessä, aloita aina kuutioidulla juustolla, mieluusti jääkaappikylmänä.