Chipotle-chili ja tuore korianteri antavat tälle juustofonduelle meksikolaisen sävyn. Tarjoile se tortillasipsien, savuisen makkaran ja höyrytettyjen kasvisten kera!

Chipotle-juustofondue

chipotle-juustofondue

Määrä: 1 L
Aika: 15 min

Ainekset

  • 2,5 dl  olutta (lager)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittu
  • 1 – 1,5 chipotle chiliä
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 225 g Gruyere juustoa, kuutioituna
  • 225 g Emmental juustoa, kuutioituna
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset paitsi tuore korianteri Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
  4. Sekoita 2-3 minuuttia tai kunnes seos on tasaista ja lämmintä.
  5. Laske nopeus nopeudelle 4. Irrota kannen pieni korkki.
  6. Lisää sekaan korianteri kannen reiän kautta. Laita korkki takaisin paikoilleen ja sekoita vielä 10 sekuntia.
  7. Kaada seos fonduepataan.
  8. Juustofondueta tehdessä, aloita aina kuutioidulla juustolla, mieluusti jääkaappikylmänä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.