Tämä ohje toimii niin tuoreena kuin pakastettunakin. Valmista yrttitahnaa tuoreista tai jo vähän nuupahtaneista yrteistä. Pakasta ja käytä ruoanlaitossa myöhemmin – yrtit tuovat ruokiin ihanan aromaattisia makuja!
Yrttikuutiot
Määrä: 720 ml
Aika: 10 min
Ainekset
- 360 ml oliiviöljyä
- 120 g (2 nippua) lehtipersiljaa tai tavallista persiljaa, pestynä, pelkät lehdet
- 70 g (1 nippu) tuoretta korianteria, pestynä, pelkät lehdet
- 40 g (1 nippu) tuoretta minttua, pestynä, pelkät lehdet
- 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
- 1½ tl suolaa, vapaaehtoinen
Valmistus
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täysille.
- Sekoita 30 sekuntia. Käytä tarvittaessa apuna tampperia (laitteen mukana toimitettua muovista sauvaa) työntääksesi aineksia teriä kohti laitteen käydessä.
- Voit käyttää yrttikastikkeen tuoreeltaan, tai kaataa sen jääpalamuotteihin ja pakastaa. Voit hyödyntää yrttikuutioita keitoissa tai heittää niitä esim. munakkaan joukkoon paistinpannulle.