Jiaozi on kiinalaisia dumplingeja täytettynä lihalla ja kasviksilla. Näitä herkullisia pikku taikinanyyttejä tarjoillaan yleensä kiinalaisena uutena vuotena.
Vihreä Jiaozi
Määrä: 30 kpl dumplingeja
Aika: 2 h ja 45 min
Täyte
Ainekset
- 8 kpl sellerinvartta, puolita, ryöppää
- 300 g sianlihaa
- 2 tl neutraalin makuista öljyä
- 1 salaattisipulia, vaalea osa
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl kiinalaista five-spice mausteseosta
- 4 tl soijakastiketta
Valmista
- Laita selleri kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 3 ja pulssita 7–10 kertaa, tai kunnes selleri on karkeasti hienonnettua. Kaada pois neste jos selleristä irtoaa sellaista.
- Kaada sellerihake kulhoon.
- Laita liha, öljy, sipuli, inkivääri, paprikajauhe, five-spice jauhe ja soijakastike kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 5. Sekoita 30 sekuntia, ja käytä tampperia apuna työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Kaada seos kulhoon sellerin sekaan. Kaiken pitäisi olla kunnolla sekaisin. Säilytä jääkaapissa, kunnes tarvitset täytettä.
Taikina
Ainekset
- 2 tl suolaa
- 4,75 dl (310 g) vehnäjauhoa
- 30 g pinaattia
- 0,8 dl ml vettä
Valmistus
- Ryöppää pinaatti ja painele neste pois. Laita sitten jauhot, pinaatti, suola ja vesi Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 5 ja pulssita 15 – 20 kertaa sekoittaaksesi aineet keskenään. Jos sekoitus on kuivaa, lisää vettä 1 rkl kerrallaan. Jos taikina on liian löysää, lisää hieman jauhoa.
- Kaada taikina kulhoon, peitä muovilla ja nosta jääkaappiin 30 min.
- Rullaa taikinasta ohut rulla, jaa se sitten 2,5 cm paloihin. Kauli jokaisesta palasta pieniä lettuja, n. 6 cm.
- Laita ½ rkl lihaseosta jokaiselle taikinaletulle ja sulje jokainen lettu reunat yhteen painellen.
- Keitä dumplingeja 15 minuuttia tai kunnes näet, että pinta on kirkas. Tarjoile heti.