Jiaozi on kiinalaisia dumplingeja täytettynä lihalla ja kasviksilla. Näitä herkullisia pikku taikinanyyttejä tarjoillaan yleensä kiinalaisena uutena vuotena.

Vihreä Jiaozi

vihreä jiaozi

Määrä: 30 kpl dumplingeja
Aika: 2 h ja 45 min

Täyte

Ainekset

  • 8 kpl sellerinvartta, puolita, ryöppää
  • 300 g sianlihaa
  • 2 tl neutraalin makuista öljyä
  • 1 salaattisipulia, vaalea osa
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kiinalaista five-spice mausteseosta
  • 4 tl soijakastiketta

Valmista

  1. Laita selleri kannuun ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 3 ja pulssita 7–10 kertaa, tai kunnes selleri on karkeasti hienonnettua. Kaada pois neste jos selleristä irtoaa sellaista.
  3. Kaada sellerihake kulhoon.
  4. Laita liha, öljy, sipuli, inkivääri, paprikajauhe, five-spice jauhe ja soijakastike kannuun ja sulje kansi.
  5. Valitse nopeus 1.
  6. Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 5. Sekoita 30 sekuntia, ja käytä tampperia apuna työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  7. Kaada seos kulhoon sellerin sekaan. Kaiken pitäisi olla kunnolla sekaisin. Säilytä jääkaapissa, kunnes tarvitset täytettä.

Taikina

Ainekset

  • 2 tl suolaa
  • 4,75 dl (310 g) vehnäjauhoa
  • 30 g pinaattia
  • 0,8 dl ml vettä

Valmistus

  1. Ryöppää pinaatti ja painele neste pois. Laita sitten jauhot, pinaatti, suola ja vesi Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 5 ja pulssita 15 – 20 kertaa sekoittaaksesi aineet keskenään. Jos sekoitus on kuivaa, lisää vettä 1 rkl kerrallaan. Jos taikina on liian löysää, lisää hieman jauhoa.
  3. Kaada taikina kulhoon, peitä muovilla ja nosta jääkaappiin 30 min.
  4. Rullaa taikinasta ohut rulla, jaa se sitten 2,5 cm paloihin. Kauli jokaisesta palasta pieniä lettuja, n. 6 cm.
  5. Laita ½ rkl lihaseosta jokaiselle taikinaletulle ja sulje jokainen lettu reunat yhteen painellen.
  6. Keitä dumplingeja 15 minuuttia tai kunnes näet, että pinta on kirkas. Tarjoile heti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.