Tätä reseptiä valmistaessasi, jätä siivu appelsiinin kuorta appelsiiniin ennen kuin laitat appelsiinit Vitamixiin niin saat leipään extra säväyksen sitruksista makua!
Karpalo-pähkinäleipä
Määrä: 10 annosta
Aika: 1h 16 min
Ainekset
- 100 g (2,5 dl) tuoreita karpaloita
- 1 iso appelsiini, kuorittuna, puolitettuna
- 1 pala appelsiinin kuorta
- 60 ml vaaleaa oliiviöljyä
- 200 g (2,5 dl) hienoa sokeria
- 1 iso kananmuna
- 1 tl vaniljauutetta
- 1½ tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa, vapaaehtoinen
- 240 g (5 dl) täysjyvä vehnäjauhoa
- 45 g saksanpähkinöitä
Valmistus
- Esilämmitä uuni 180°C:seen. Voitele kevyesti leipävuoka (22 cm x 11 cm) voilla tai öljyllä.
- Laita karpalot Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 4. Pulssita 3 tai 4 kertaa. Pysäytä; kaavi karpalot reunoilta ja sulje kansi jälleen. Pulssita vielä muutama kerta rouhiaksesi karpalot kevyesti. Laita karpalot pieneen kulhoon.
- Laita appelsiini, appelsiinin kuori, öljy, maito, sokeri, kananmuna ja vanilja Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla a nosta teho sitten korkeimmalle teholle.
- Sekoita 20 sekuntia.
- Yhdistä leivinjauhe, ruokasooda, suola (vapaaehtoinen) ja vehnäjauho isossa kulhossa huolellisesti.
- Kaada appelsiiniseos kuiva-aineisiin, sekoita käsin kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet. Lisää sekaan karkeasti rouhitut saksanpähkinät ja karpalot. Älä sekoita liikaa.
- Levitä taikina leipävuokaan.
- Paista 55 – 60 minuuttia tai kunnes leipään työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä ritilällä 30 minuuttia ja nosta leipä sitten varovasti vuoasta ja anna jäähtyä täysin ennen paloiksi leikkaamista.