Karpalo-pähkinäleipä

Tätä reseptiä valmistaessasi, jätä siivu appelsiinin kuorta appelsiiniin ennen kuin laitat appelsiinit Vitamixiin niin saat leipään extra säväyksen sitruksista makua!

Karpalo-pähkinäleipä

Karpalo-pähkinäleipää leikattuna siivuiksi

Määrä: 10 annosta

Aika: 1h 16 min

Ainekset

  • 100 g (2,5 dl) tuoreita karpaloita
  • 1 iso appelsiini, kuorittuna, puolitettuna
  • 1 pala appelsiinin kuorta
  • 60 ml vaaleaa oliiviöljyä
  • 200 g (2,5 dl) hienoa sokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa, vapaaehtoinen
  • 240 g (5 dl) täysjyvä vehnäjauhoa
  • 45 g saksanpähkinöitä

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 180°C:seen. Voitele kevyesti leipävuoka (22 cm x 11 cm) voilla tai öljyllä.
  2. Laita karpalot Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 4. Pulssita 3 tai 4 kertaa. Pysäytä; kaavi karpalot reunoilta ja sulje kansi jälleen. Pulssita vielä muutama kerta rouhiaksesi karpalot kevyesti. Laita karpalot pieneen kulhoon.
  4. Laita appelsiini, appelsiinin kuori, öljy, maito, sokeri, kananmuna ja vanilja Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  5. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla a nosta teho sitten korkeimmalle teholle.
  6. Sekoita 20 sekuntia.
  7. Yhdistä leivinjauhe, ruokasooda, suola (vapaaehtoinen) ja vehnäjauho isossa kulhossa huolellisesti.
  8. Kaada appelsiiniseos kuiva-aineisiin, sekoita käsin kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet. Lisää sekaan karkeasti rouhitut saksanpähkinät ja karpalot. Älä sekoita liikaa.
  9. Levitä taikina leipävuokaan.
  10. Paista 55 – 60 minuuttia tai kunnes leipään työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä ritilällä 30 minuuttia ja nosta leipä sitten varovasti vuoasta ja anna jäähtyä täysin ennen paloiksi leikkaamista.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.