Täysjyvä-banaanileipä

Banaanileipä on herkullinen aamupala, mutta toimii erinomaisesti myös välipalana! Tämä on perinteisen banaanileivän kuiturikkaampi vaihtoehto, jossa on kuitenkin tallella banaanileivän tuttu mehukkuus ja herkullinen maku.

Täysjyvä-banaanileipä

Määrä: 1 limppu
Aika: 1 h 15 min

Ainekset

  • 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 130 g (1,5 dl) sokeria (kokeile myös kookossokeria, joka antaa karamellisemman maun ja nostaa verensokeria vähemmän)
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 55 g voita
  • 0,8 dl maitoa
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 2 kypsää (pilkullista) banaania, kuorittuna
  • 4 rkl omenasosetta
  • 80 g (1,5 dl) saksanpähkinöitä, rouhittuna karkeasti

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180˚C:seen. Voitele 21 cm x 11 cm leipävuoka.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskikokoisessa kulhossa. Laita sivuun odottamaan.
  3. Laita kananmunat, sokeri, voi, maito, sitruunankuori, banaani ja omenasose Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1.
  5. Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 5.
  6. Sekoita 10-15 sekuntia tai kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin.
  7. Kaada kannun sisältö kulhoon jauhoseoksen sekaan ja sekoita ne varovasti käsin.
  8. Sekoita joukkoon rouhitut saksanpähkinät. Säästä muutama leivän pinnalle.
  9. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa n. 60 min tai kunnes leipä ei enää ole tahmeaa keskeltä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.