Banaanileipä on herkullinen aamupala, mutta toimii erinomaisesti myös välipalana! Tämä on perinteisen banaanileivän kuiturikkaampi vaihtoehto, jossa on kuitenkin tallella banaanileivän tuttu mehukkuus ja herkullinen maku.
Täysjyvä-banaanileipä
Määrä: 1 limppu
Aika: 1 h 15 min
Ainekset
- 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 130 g (1,5 dl) sokeria (kokeile myös kookossokeria, joka antaa karamellisemman maun ja nostaa verensokeria vähemmän)
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 55 g voita
- 0,8 dl maitoa
- 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
- 2 kypsää (pilkullista) banaania, kuorittuna
- 4 rkl omenasosetta
- 80 g (1,5 dl) saksanpähkinöitä, rouhittuna karkeasti
Valmistus
- Lämmitä uuni 180˚C:seen. Voitele 21 cm x 11 cm leipävuoka.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskikokoisessa kulhossa. Laita sivuun odottamaan.
- Laita kananmunat, sokeri, voi, maito, sitruunankuori, banaani ja omenasose Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 5.
- Sekoita 10-15 sekuntia tai kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin.
- Kaada kannun sisältö kulhoon jauhoseoksen sekaan ja sekoita ne varovasti käsin.
- Sekoita joukkoon rouhitut saksanpähkinät. Säästä muutama leivän pinnalle.
- Kaada seos vuokaan ja paista uunissa n. 60 min tai kunnes leipä ei enää ole tahmeaa keskeltä.