Toskanalainen tomaattikeitto valkoisilla pavuilla

Tämä keitto on täydellisen kermainen ja valkoiset pavut sekä lisäävät sen proteiinipitoisuutta, että tekevät keitosta ruokaisampaa. Tarjoile keitto mieluusti itse tehtyjen krutonkien kera (täydellinen tapa hyödyntää hieman kuivahtanutta leipää jota ei muuten enää viitsi syödä!). Keiton voi myös hyvin pakastaa jolloin se toimii oivana hätävarana niinä päivinä kun et ole ehtinyt valmistaa ruokaa tai edes uhrata ajatustakaan ruoalle ennen kuin nälkä jo iskeekin.

Toskanalainen tomaattikeitto valkoisilla pavuilla

tomaattikeitto valkoisilla pavuilla

Määrä: 1,9 L
Aika: 25 min

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli, kuorittuna ja lohkottuna
  • 5 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • 1 mm suolaa
  • 2 rkl tomaatipyrettä
  • 900 g romanotomaatteja, lohkottuna
  •  425 g käyttövalmiita valkoisia papuja, huuhtele ja siivilöi pois neste
  • 1 L kasvislientä
  • 1½ L vettä
  • 1½ kasvisliemikuutiota
  • 1 rosmariininoksa
  • 1 tl rosmariininlehtiä, hienonnettuna
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • 115 g ciabattaleipää, kuutioituna
  • 55 g mozzarellajuustoa, revittynä

Valmistus

  1. Paista sipulia, valkosipulia ja suolaa isossa kattilassa keskilämmöllä noin 1 ruokalusikallisessa oliiviöljyä, kunnes sipulit pehmenevät (noin 5 min).
  2. Lisää tomaattipyre ja anna sen paistua sipulien kera muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää sitten tomaatit, valkoiset pavut, kasvisliemikuutiot, vesi, rosmariinioksa ja chilihiutaleet. Anna keiton kiehahtaa.
  4. Laske lämpöä ja anna keiton hautua kannen alla noin 20 min.
  5. Poimi rosmariininoksa keiton seasta.
  6. Kaada keitto muutamssa osassa Vitamix-kannuun ja kiinnitä kansi.
  7. Valitse nopeus 1.
  8. Käynnistä kone ja nosta tehot korkeimmalle nopeudelle. Sekoita 20 sekuntia tai kunnes koostumus on haluamasi laista.
  9. Kaada kattilaan pitääksesi keiton lämpimänä. Toista prosessi kunnes kaikki osat keittoa on soseutettu.
  10. Laita uuni lämpeämään 200°C:seen.
  11. Laita leipäkrutongit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle loput oliiviöljystä ja rosmariinin lehdet sekä mozzarellajuusto.
  12. Paista kunnes leivät muuttuvat kullanruskeiksi, noin 10-15 min.
  13. Koristele keittoannokset krutongeilla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.