Vegaaninen kreikkalainen salaatti, onko sellaista? Tässä salaatissa tavallinen fetajuusto korvataan cashew-pohjaisella faux fetalla ja mausteilla. Nopeaa, hyvää ja ihanan yksinkertaista.
Kreikkalainen salaatti ja faux feta
Määrä: 4 annosta
Aika: 15 min
Ainekset
Faux Feta
- 2,5 dl (140 g) paahdettuja, suolattomia cashewpähkinöitä
- 1 tl merisuolaa
- 3 rkl (45 ml) extra virgin oliiviöljyä
- 2 rkl (30 ml) plus 2 tl sitruunamehua
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua tilliä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 valkosipulinkynsiä, kuorittuna
Salaatti
- 4 tomaattia, siivuina
- 1 kurkku, ohuina siivuina
- 2,5 dl (115 g) punasipulia
- 1 ¼ dl (100 g) Kalamata oliiveja
- 2 msk (30 ml) extra virgin oliiviöljyä
Valmistus
- Laita sitruunamehu, valkoviinietikka, oliiviöljy, suola, oregano, tilli, timjami, valkosipuli ja cashewpähkinät Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 8.
- Sekoita 30 sekuntia, käytä tampperia apuna työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Laita jääkaappiin 30–45 minuutiksi.
- Laita kurkut ja tomaatit lautaselle. Koristele punasipulilla, oliiveja ja faux fetaa. Roiski oliiviöljyä päälle.