Kreikkalainen salaatti ja faux feta

Vegaaninen kreikkalainen salaatti, onko sellaista? Tässä salaatissa tavallinen fetajuusto korvataan cashew-pohjaisella faux fetalla ja mausteilla. Nopeaa, hyvää ja ihanan yksinkertaista.

Kreikkalainen salaatti ja faux feta

kreikkalainen salaatti ja faux feta

Määrä: 4 annosta
Aika: 15 min

Ainekset

Faux Feta

  • 2,5 dl (140 g) paahdettuja, suolattomia cashewpähkinöitä
  • 1 tl merisuolaa
  • 3 rkl (45 ml) extra virgin oliiviöljyä
  • 2 rkl (30 ml) plus 2 tl sitruunamehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua tilliä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 valkosipulinkynsiä, kuorittuna

Salaatti

  • 4 tomaattia, siivuina
  • 1 kurkku, ohuina siivuina
  • 2,5 dl (115 g) punasipulia
  • 1 ¼ dl (100 g) Kalamata oliiveja
  • 2 msk (30 ml) extra virgin oliiviöljyä

Valmistus

  1. Laita sitruunamehu, valkoviinietikka, oliiviöljy, suola, oregano, tilli, timjami, valkosipuli ja cashewpähkinät Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 8.  
  4. Sekoita 30 sekuntia, käytä tampperia apuna työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  5. Laita jääkaappiin 30–45 minuutiksi.
  6. Laita kurkut ja tomaatit lautaselle. Koristele punasipulilla, oliiveja ja faux fetaa. Roiski oliiviöljyä päälle.