Lindsayn gluteenittomat bataatti-suklaa browniet

Ainekset, kuten omenasose, kuivatut taatelit ja bataatti tekevät tästä gluteenittomasta suklaabrownie-ohjeesta huomattavasti terveellisemmän vaihdoehdon perinteisille suklaabrownieille – mausta tinkimättä! Muussattu banaani ja omenasose ovat erinomaisia vaihtoehtoja kananmunille leivonnassa. Bataatti antaa tälle brownielle paitsi mehukkaan tekstuurin, se myös tekee siitä kuitupitoisemman, mistä vatsasi pitää!

Lindsayn gluteeniton bataatti-suklaa brownie

gluteenittomat bataatti-browniet

Määrä: 12 annosta
Aika: 30 min

Ainekset

  • 160 g (n. 1 pieni) bataatti, kypsennettynä
  • 60 g (n. ½ dl) omenasosetta
  • 165 g (1 ¾ dl) mantelivoita
  • 135 g (2,5 dl) taateleita
  • 120 g (1 kpl) banaani kuorittuna, tai 2 isoa kananmunaa
  • 25 g (3/4 dl) makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 165 g (1 ½ dl ) sulklaalastuja tai kaakaonibsejä (ei pakollinen)

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 190°:seen. Voitele n. 23 cm x 23 cm vuoka.
  2. Laita kypsennetty bataatti, omenasose, banaani (tai kananmunat) ja taatelit Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  3. Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta nopeus sitten nopeasti täydelle teholle.
  4. Sekoita 40 sekuntia, samalla tampperilla aineksia teriä kohti työnnellen.
  5. Pysäytä laite, lisää kaakaojauha ja ruokasooda kannuun.
  6. Käynnistä laite jälleen matalimmalla teholla ja nosta nopeus sitten nopeasti teholle 7. Sekoita 15 sekuntia, tampperia hyödyntäen: työnnä aineksia sen avulla kannun reunoilta teriä kohti.
  7. Kaavi taikina kannusta kulhoon. Sekoita joukkoon suklaahiput.
  8. Kaavi taikina sitten vuokaan ja paista 15–20 minuuttia, kunnes brownieen työnnettyyn hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.