Ainekset, kuten omenasose, kuivatut taatelit ja bataatti tekevät tästä gluteenittomasta suklaabrownie-ohjeesta huomattavasti terveellisemmän vaihdoehdon perinteisille suklaabrownieille – mausta tinkimättä! Muussattu banaani ja omenasose ovat erinomaisia vaihtoehtoja kananmunille leivonnassa. Bataatti antaa tälle brownielle paitsi mehukkaan tekstuurin, se myös tekee siitä kuitupitoisemman, mistä vatsasi pitää!
Lindsayn gluteeniton bataatti-suklaa brownie
Määrä: 12 annosta
Aika: 30 min
Ainekset
- 160 g (n. 1 pieni) bataatti, kypsennettynä
- 60 g (n. ½ dl) omenasosetta
- 165 g (1 ¾ dl) mantelivoita
- 135 g (2,5 dl) taateleita
- 120 g (1 kpl) banaani kuorittuna, tai 2 isoa kananmunaa
- 25 g (3/4 dl) makeuttamatonta kaakaojauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 165 g (1 ½ dl ) sulklaalastuja tai kaakaonibsejä (ei pakollinen)
Valmistus
- Esilämmitä uuni 190°:seen. Voitele n. 23 cm x 23 cm vuoka.
- Laita kypsennetty bataatti, omenasose, banaani (tai kananmunat) ja taatelit Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta nopeus sitten nopeasti täydelle teholle.
- Sekoita 40 sekuntia, samalla tampperilla aineksia teriä kohti työnnellen.
- Pysäytä laite, lisää kaakaojauha ja ruokasooda kannuun.
- Käynnistä laite jälleen matalimmalla teholla ja nosta nopeus sitten nopeasti teholle 7. Sekoita 15 sekuntia, tampperia hyödyntäen: työnnä aineksia sen avulla kannun reunoilta teriä kohti.
- Kaavi taikina kannusta kulhoon. Sekoita joukkoon suklaahiput.
- Kaavi taikina sitten vuokaan ja paista 15–20 minuuttia, kunnes brownieen työnnettyyn hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.