Makeita ja terveellisiä omenareseptejä syksyyn

Nautitpa omenoista kastikkeissa, mehuissa tai suoraan oksalta, syksy on ihanaa hemmotteluaikaa. Omenat ovat kuitenkin muutakin kuin makeaa herkkua; ne sisältävät runsaasti kuitua ja tarjoavat erinomaisen tuen vastustuskyvyllesi.

Mehustaminen ja leipominen ovat kaksi suosituinta tapaa nauttia syksyn hedelmistä. Omenat ovat luonnollinen valinta hedelmien mehustukseen mehukkuutensa ansiosta. Jos haluat tehdä mehua tai siideriä, harkitse useiden lajikkeiden, kuten Gala ja Jonathan, yhdistämistä parhaan maun saamiseksi. Mehustuksessa kuitenkin menetät osan kasvin kuiduista ja siksi me suosimmekin smootheja, joissa saat hyödynnettyä myös hedelmän kuidut täysin.

Valitse leipomiseen omenoita, joissa on hyvä tasapaino makeaa ja happamuutta. Kiinnitä huomiota myös rakenteeseen; kiinteä hedelmä säilyttää muotonsa paremmin uunissa. Kokeile Fuji-omenoita, jos haluat säilyttää tekstuurin, kun taas Rooma-, Braeburn-, Golden Delicious- ja Jonagold-lajikkeet sopivat hyvin paistamiseen jopa kokonaan.

Tässä on joitain reseptejä, jotka auttavat sinua noudattamaan omena-päivässä-pitää-lääkärin-kaukana -sääntöä:

Omenamehu blenderilläomenamehu blenderillä

Tämä yksinkertainen tekniikka tarjoaa maksimaalisen ravitsemuksen hyvin pienellä vaivalla. Parhaan maun saavuttamiseksi yhdistä kaksi tai useampia omenalajikkeita.

Resepti: Omenamehu blenderillä


Omena-, porkkana-, inkivääri-, fenkolimehuOmena-, porkkana-, inkivääri- ja fenkoli-mehu

Tämä mehu yhdistää neljän luonnollisen aineosan voiman ja runsaasti ravintohyötyjä.

Resepti: Omena-, porkkana-, inkivääri- ja fenkoli-mehu


lehtikaali-omenasmoothiekulhoLehtikaali & omenasmoothiekulho

Virkistävä, terveellinen aamuherätys kulhossa. Ripottele pinnalle tuoreita marjoja, pähkinöitä, kookoshiutaleita tai muita suosikkejasi.

Resepti: Lehtikaali & omenasmoothiekulho

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.