Tuorejuustoa ja täysmaitoa.. mansikoita.. kermavaahtoa ja tuoreita mustikoita.. Voisiko siitä tulla mitään muuta kuin taivaallinen herkku?! Tämä jäätelö on täydellinen tarjottava, kun haluat tarjota itsellesi ja/tai vieraillesi jotain, mikä paitsi maistuu ihanalta, myös näyttää upealta, eikä kuitenkaan vaadi paljoa aikaa valmistaa.
Mansikkajuustokakkujäätelö
Määrä: 4,75 dl
Aika: 11 min
Ainekset
- 1,2 dl täysmaitoa
- 6 rkl (85 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- ¼ tl vaniljajauhetta
- ¾ dl sokeria
- 3½ dl (225 g) pakastemansikoita
- 1½ dl jäitä
- Kermavaahtoa koristeluun
- 4¾ dl tuoreita mustikoita koristeluun
Valmistus
- Laita maito, tuorejuusto, sitruunamehu, vaniljajauhe, sokeri, mansikat ja jäät Vitamix-kannuun ja kiinnitä kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho korkeimmalle nopeudelle.
- Käytä tampperia (koneen mukana toimitettua muovista sauvaa) työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Noin 30-60 sekunnin jälkeen kuulet moottoriäänen muuttuvan ja seos muodostaa neljä kumpua kannuun.
- Sammuta kone. Älä työstä seosta liian pitkään, sillä koneen tuottama kitka alkaa hiljalleen lämmittää seosta ja se sulaa, jos jatkat liian kauan.
- Täytä tarjoiluastiat puolilleen juustokakkujäätelöä, koristele kermavaahdolla ja lopuksi tuoreilla mustikoilla. Tarjoile heti!
ps. Jos jäätelö ehtii muuttua liian juoksevaksi, voit nostaa sen hetkeksi pakkaseen kovettumaan ennen tarjoilua.