Maustettu palsternakka-juurisellerikeitto

Napakat, kuitupitoiset juurekset toimivat erinomaisesti herkullisten keittojen ja kastikkeiden pohjana. Sekoitus sellerinjuurta ja makeampaa palsternakkaa, yhdistettynä pariin muuhun ainekseen luovat todellisen voittajan ateriapöytään.

Maustettu palsternakka-juurisellerikeitto

Maustettu palsternakka-sellerinjuurikeitto

Aika: 31 minuuttia
Määrä: 3 annosta / 1,1 L

Ainekset

  • 720 ml cashew-maitoa (tai haluamaasi kasvimaitoa)
  • 225 g palsternakkaa, pestynä, leikkaa latvaosat pois
  • 125 g (2,4 dl) juuriselleriä, isoiksi paloiksi leikattuna
  • 1⁄2 prk (80 g) kypsennettyjä valkoisia papuja, valutettuna, huuhdeltuna
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 1⁄2 tl Holiday Mixed Spice Blend -maustesekoitusta TAI kanelia
  • 1⁄2 tl suolaa, vapaaehtoinen

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset isoon kattilaan keskilämmölle. Anna ainesten kiehahtaa. Laske sitten lämpö niin että seos porisee kevyesti ja jatka keittämistä (älä peitä kannella), välillä sekoitellen.
  2. Nosta kannu hellalta ja anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada seos varoen Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  3. Käynnistä laite matalimmalla nopeudella ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 60 sekuntia. Tarjoile heti.


Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.