Napakat, kuitupitoiset juurekset toimivat erinomaisesti herkullisten keittojen ja kastikkeiden pohjana. Sekoitus sellerinjuurta ja makeampaa palsternakkaa, yhdistettynä pariin muuhun ainekseen luovat todellisen voittajan ateriapöytään.
Maustettu palsternakka-juurisellerikeitto
Aika: 31 minuuttia
Määrä: 3 annosta / 1,1 L
Ainekset
- 720 ml cashew-maitoa (tai haluamaasi kasvimaitoa)
- 225 g palsternakkaa, pestynä, leikkaa latvaosat pois
- 125 g (2,4 dl) juuriselleriä, isoiksi paloiksi leikattuna
- 1⁄2 prk (80 g) kypsennettyjä valkoisia papuja, valutettuna, huuhdeltuna
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
- 1⁄2 tl Holiday Mixed Spice Blend -maustesekoitusta TAI kanelia
- 1⁄2 tl suolaa, vapaaehtoinen
Valmistus
- Laita kaikki ainekset isoon kattilaan keskilämmölle. Anna ainesten kiehahtaa. Laske sitten lämpö niin että seos porisee kevyesti ja jatka keittämistä (älä peitä kannella), välillä sekoitellen.
- Nosta kannu hellalta ja anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada seos varoen Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Käynnistä laite matalimmalla nopeudella ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 60 sekuntia. Tarjoile heti.