Omenan, taatelin, vaahterasiirapin ja pumpkin spice -mausteseoksen yhdistelmä antaa tälle granolalle ihanan maun. Valmista erä ja säilytä sitä ilmatiiviissä astiassa niin sinulla on aina terveellinen naposteltava välipala valmiina syötäväksi sellaisenaan tai smoothiekulhojen tai jogurtin kera.
Älä hyppää siementen yli reseptissä, saat niistä kuituja, proteiinia ja terveellisiä omega3-rasvahappoja. Nämä ovat kaikki paitsi terveellisiä, niiden ansiosta tämä välipala pitää myös nälkää pidempään.
Naposteltava omena granola
Ainekset
- 300 g gluteenittomia kaurahiutaleita
- 140 g (2,5 dl) sekalaisia kuivattuja hedelmiä, kuten mustikoita, rusinoita, aprikooseja
- 140 g (2,5 dl) manteleita
- 2 rkl hampunsiemeniä
- 2 rkl pellavansiemeniä
- 2 rkl chiasiemeniä
- 400 g (2 kpl) keskikokoista omenaa, kota poistettuna, 4 osaan leikattuna
- 60 g (8 kpl) isoa mehukasta taatelia
- 60 ml vaahterasiirappia
- 1 rkl Pumpkin Spice -mausteseosta (voit korvata piparkakkumausteella tai yksinkertaisesti kanelilla)
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 175°C:seen. Levitä leivinpaperi pellille ja nosta sivuun.
- Yhdistä isossa kulhossa kaurahiutaleet, kuivatut hedelmät, mantelit, hampunsiemenet, pellavansiemenet ja chiasiemenet ja sekoita ainekset. Nosta sivuun.
- Laita omenat, taatelit, vaahterasiirappi ja pumpkin spice mausteseos Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta teho sitten täydelle teholle. Sekoita 45 sekuntia. Käytä tampperia apuna työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Kaada omenaseos granolan sekaan ja sekoita kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Kaada granola pellille ja levitä se tasaisesti.
- Laita uuniin ja paahda 25–35 minuuttia, kunnes se on sopivasti paahtunut. Granolan pitäisi olla rapeaa kun se on jäähtynyt. Säilytä täysin jäähtyneenä ilmatiiviissä astiassa.