Öljytön inkivääri-seesami-kastike

Tämä täysruokaan perustuva öljytön kastike hyödyntää porkkanoita luontaisena paksuntajana. Yhdistettynä riisiviinietikan kevyeen makeaan happamuuteen, saat helposti säädettyä tästä kastikkeesta juuri haluamasi laisen. Kastike sopii niin salaattien kuin muidenkin ruokien kyytipojaksi.

Öljytön inkivääri-seesami-kastike

Öljytön inkivääri-seesaminsiemenkastike

Ainekset

  • 1 keskikokoinen (125 g) porkkana, reiluiksi paloiksi leikattuna
  • 1 siivu (10 g) sipulia, kuorittuna
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
  • 2 tl vaaleaa tai keltaista misoa
  • 1 siivu (5 g) tuoretta inkivääriä, pestynä
  • 3 rkl (25 g) paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 80 ml riisiviinietikkaa
  • 180 ml vettä

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kannu, tai kiinnitä pienen sekoitusastian (600ml) teräosa sekoitusastiaan.
  2. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 30 sekuntia. Tarjoile heti.
  3. Kastike säilyy jääkaapissa noin viikon.
Öljytön inkivääri-seesaminsiemenkastike

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.