Kun persimonit ovat satokaudessa, ne voidaan joko syödä sellaisenaan tai blendata herkullisen hillon valmistamiseksi – täydellinen hillo leikkeleiden ja juustojen kanssa tarjottavaksi (tai vaikka aamiaiseksi croissanttien kera).

Persimon-inkiväärihillo

persimon-inkiväärihillo

Määrä: 240 ml
Aika: 30 min

Suositeltu sekoitusastia: Ascent 225 ml sekoitusastia. Voit valmistaa reseptin millä tahansa Vitamix-kannulla, mutta kasvata ainesten määrää jos valmistat hilloa isommalla kannulla.

Ainekset

 • 2 kpl (300 g) persimonia, vain hedelmäliha
 • 50 g keltaisia rusinoita
 • 2 tl kristallisoitua inkivääriä (tai tuoretta, raastettua inkivääriä)
 • 1 rkl hunajaa
 • 120 ml vettä

Valmistus

 1. Kiehauta kattilallinen vettä. Leikkaa varovasti “X” hedelmän pohjalle.
 2. Laita hedelmät kiehuvaan veteen 30–45 sekunniksi. Poimi ne sitten välittömästi ja laita kulhoon jäävettä “shokeeraamaan” hedelmät. Nyt kuoren irrottaminen pitäisi olla helppoa.
 3. Kun kuori on poistettu, leikkaa hedelmä puoliksi ja poista ydin.
 4. Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan.
 5. Lisää loput ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä 10–12 minuuttia välillä sekoittaen. Jatka kunnes koostumus on hillomaista.
 6. Anna seoksen jäähtyä kokonaan. Laita sitten puolet seoksesta Vitamix-sekoitusastiaan ja ruuvaa kiinni teräosa. Voit käyttää konetta eri nopeuksilla sen mukaan, millaisen koostumuksen haluat – jos haluat hillon, jossa on hieman enemmän paloja, valitse nopeus 5 ja pulssita 8–10 kertaa. Saadaksesi sileämmän koostumuksen, sekoita täydellä nopeudella 15 sekuntia.
persimon-inkiväärihillo

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.