Kun persimonit ovat satokaudessa, ne voidaan joko syödä sellaisenaan tai blendata herkullisen hillon valmistamiseksi – täydellinen hillo leikkeleiden ja juustojen kanssa tarjottavaksi (tai vaikka aamiaiseksi croissanttien kera).
Persimon-inkiväärihillo
Määrä: 240 ml
Aika: 30 min
Suositeltu sekoitusastia: Ascent 225 ml sekoitusastia. Voit valmistaa reseptin millä tahansa Vitamix-kannulla, mutta kasvata ainesten määrää jos valmistat hilloa isommalla kannulla.
Ainekset
- 2 kpl (300 g) persimonia, vain hedelmäliha
- 50 g keltaisia rusinoita
- 2 tl kristallisoitua inkivääriä (tai tuoretta, raastettua inkivääriä)
- 1 rkl hunajaa
- 120 ml vettä
Valmistus
- Kiehauta kattilallinen vettä. Leikkaa varovasti ”X” hedelmän pohjalle.
- Laita hedelmät kiehuvaan veteen 30–45 sekunniksi. Poimi ne sitten välittömästi ja laita kulhoon jäävettä ”shokeeraamaan” hedelmät. Nyt kuoren irrottaminen pitäisi olla helppoa.
- Kun kuori on poistettu, leikkaa hedelmä puoliksi ja poista ydin.
- Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan.
- Lisää loput ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä 10–12 minuuttia välillä sekoittaen. Jatka kunnes koostumus on hillomaista.
- Anna seoksen jäähtyä kokonaan. Laita sitten puolet seoksesta Vitamix-sekoitusastiaan ja ruuvaa kiinni teräosa. Voit käyttää konetta eri nopeuksilla sen mukaan, millaisen koostumuksen haluat – jos haluat hillon, jossa on hieman enemmän paloja, valitse nopeus 5 ja pulssita 8–10 kertaa. Saadaksesi sileämmän koostumuksen, sekoita täydellä nopeudella 15 sekuntia.