Makean hapokas salaatti jonka sekoitat helposti muutamassa minuutissa. Vesimeloni ja kurkku sopivat täydellisesti lämpimiin kesäpäiviin ja etenkin kun tarvitset mahdollisimman paljon nesteyttäviä ruokia (sekä kurkku, että vesimeloni ovat molemmat 90% vettä!)

Vesimeloni-kurkkusalaatti

vesimeloni-kurkkusalaatti

Määrä: 2 annosta (HUOM! Kastikkeen määrä on suunniteltu 0,9 litran kannulle. Jos valmistat sitä isommassa kannussa, tuplaa ainesten määrä niin seos pyörii isommassa kannussa paremmin.)
Aika: 10 min

Ainekset

  • 1,2 dl omenaviinietikkaa
  • 1,dl hienoa sokeria (tai muuta haluamaasi makeutusta)
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 0,8 dl (30 g) salottisipulia, ohuiksi siivuiksi leikattuna
  • 380 g vesimelonia, kuutioituna
  • 2 kurkkua, paloiteltuna

Valmistus

  1. Laita viinietikka, sokeri, suola ja pippuri Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1, käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
  3. Sekoita 30 sekuntia.
  4. Sekoita kulhossa: salaatinkastike, vesimeloni, kurkku, seesaminsiemenet ja salottisipuli. Anna marinoitua 10–15 min ennen tarjoilua.

VINKKI! Lisää fetajuustoa! Sen maku sopii oivasti vesimelonin ja kurkun seuraksi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.