Tämä yksinkertainen kasvisruoka on herkullista sellaisenaan, tai kruunaa aterian lisukkeena.
Harissa-siirappiglaseeratut porkkanat
Määrä: 700 g
Aika: 45 min
Kannu: Ascent 600 ml behållare
Ainekset
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 0,5 dl vaahterasiirappia
- 1 rkl harissa-tahnaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
- 900 g porkkanaa (keltaisia ja oransseja, jos löydät), 5cm pätkiksi leikattuna
- 1 sitruuna
Valmistus
- Laita valkosipuli, öljy, vaahterasiirappi, harissatahna, suola ja pippuri sekoitusastiaan ja kiinnitä teräosa. Huomaa, että teräosa on tärkeä kiristää tarpeeksi tiukalle, muuten kone ei käynnisty.
- Valitse nopeus 1. Käynnistä kone ja nosta teho täydelle teholle. Sekoita 20 sekuntia.
- Kaada seos porkkanoiden päälle ja lisää sekaan muutama sitruunan siivu.
- Laita porkkanat kastikkeineen uuninpellille ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Huom! Reseptin määrät on optimoitu Ascent-sarjan 600ml sekoitusastialle. Jos valmistat ruoan isommassa kannussa, kannattaa ainesten määrää lisätä (2x tai 3x resepti). Pääasia on, että ainekset peittävät kannun terät – silloin seos liikkuu kannussa kuten sen pitää. Ylijäävän kastikkeen voit säästää jääkaapissa, ilmatiiviissä astiassa!