Harissa-siirappiglaseeratut porkkanat

Tämä yksinkertainen kasvisruoka on herkullista sellaisenaan, tai kruunaa aterian lisukkeena.

Harissa-siirappiglaseeratut porkkanat

harissa-siirappiglaseeratut porkkanat

Määrä: 700 g
Aika: 45 min

Kannu: Ascent 600 ml behållare

Ainekset

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 rkl harissa-tahnaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 900 g porkkanaa (keltaisia ja oransseja, jos löydät), 5cm pätkiksi leikattuna
  • 1 sitruuna

Valmistus

  1. Laita valkosipuli, öljy, vaahterasiirappi, harissatahna, suola ja pippuri sekoitusastiaan ja kiinnitä teräosa. Huomaa, että teräosa on tärkeä kiristää tarpeeksi tiukalle, muuten kone ei käynnisty.
  2. Valitse nopeus 1. Käynnistä kone ja nosta teho täydelle teholle. Sekoita 20 sekuntia.
  3. Kaada seos porkkanoiden päälle ja lisää sekaan muutama sitruunan siivu.
  4. Laita porkkanat kastikkeineen uuninpellille ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Huom! Reseptin määrät on optimoitu Ascent-sarjan 600ml sekoitusastialle. Jos valmistat ruoan isommassa kannussa, kannattaa ainesten määrää lisätä (2x tai 3x resepti). Pääasia on, että ainekset peittävät kannun terät – silloin seos liikkuu kannussa kuten sen pitää. Ylijäävän kastikkeen voit säästää jääkaapissa, ilmatiiviissä astiassa!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.