Rosmariinin, valkosipulin ja parmesaanin ansiosta nämä kikherneranskalaiset ovat valmiita dipattavaksi, ja valmiita hurmaamaan maistajansa! Korkean proteiinipitoisuutensa ansiosta ne ovat myös erinomainen vaihtoehto treenaajalle!
Kikherneranskalaiset
Ainekset
- 455 g kuivattuja kikherneitä
- 660 ml täysmaitoa
- 1 tl rosmariininlehtiä, hienonnettuna
- 1 valkosipuloinkynsi
- 60 g raastettua parmesaania
- 240 ml oliiviöljyä
Valmistus
- Laita kikherneet Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta tehoa hiljalleen korkeimmalle nopeudelle. Jatka sekoittamista 30 sekuntia.
- Varaa 150 g kikhernejauhosta ja hieman jauhoissa pyörittelyyn ennen paistamista. Säilö loput jauhot ilmatiiviiseen astiaan. (esim. Vacucraft)
- Kiehauta pienessä kasarissa maito, rosmariininlehdet ja valkosipuli ja laske sitten lämpöä ja jatka keittämistä 5 minuuttia.
- Vatkaa maitoseokseen jauhot ja nosta lämpöä jälleen kuumemmalle. Keitä 1-2 min, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoista.
- Laita seos Vitamix-kannuun ja lisää parmesaani. Sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta tehoa hiljalleen korkeimmalle teholle. Sekoita 30 sekuntia.
- Vuoraa 20 x 20 cm nelikulmainen uunin kestävä astia muovikelmulla niin, että kelmua riittää peittämään kikherneseos.
- Laita astia jääkaappiin 2 – 3 tunniksi, kunnes seos jähmettyy.
- Poista muovikelmu ja aseta leikkuulaudalle. Leikkaa n. 6 x 1,5 cm paksuisia siivuja.
- Kaada oliiviöljyä pieneen pannuun n. 1,5 cm kerrokseksi pohjalle.
- Kuumenna öljy 180°C:seen, pyöräytä ne kikhernejauhossa. Paista ne sitten 4-5 ranskalaisen erissä öljyssä, kunnes ranskalaisista tulee kullanruskeita.
- Tarjoa heti.
Huom!
Otettuasi ranskalaiset jääkaapista, ripottele pinnalle lisää tuoretta parmesaania ja hienonnettua rosmariinia. Makea chili-valkosipulikastike sopii näiden ranskalaisten dipiksi erinomaisesti, samoin kuin mausteinen sriracha aioli.