Kikherneranskalaiset

Rosmariinin, valkosipulin ja parmesaanin ansiosta nämä kikherneranskalaiset ovat valmiita dipattavaksi, ja valmiita hurmaamaan maistajansa! Korkean proteiinipitoisuutensa ansiosta ne ovat myös erinomainen vaihtoehto treenaajalle!

Kikherneranskalaiset

kikherneranskalaisetAinekset

  • 455 g kuivattuja kikherneitä
  • 660 ml täysmaitoa
  • 1 tl rosmariininlehtiä, hienonnettuna
  • 1 valkosipuloinkynsi
  • 60 g raastettua parmesaania
  • 240 ml oliiviöljyä

Valmistus

  1. Laita kikherneet Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta tehoa hiljalleen korkeimmalle nopeudelle. Jatka sekoittamista 30 sekuntia.
  4. Varaa 150 g kikhernejauhosta ja hieman jauhoissa pyörittelyyn ennen paistamista. Säilö loput jauhot ilmatiiviiseen astiaan. (esim. Vacucraft)
  5. Kiehauta pienessä kasarissa maito, rosmariininlehdet ja valkosipuli ja laske sitten lämpöä ja jatka keittämistä 5 minuuttia.
  6. Vatkaa maitoseokseen jauhot ja nosta lämpöä jälleen kuumemmalle. Keitä 1-2 min, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoista.
  7. Laita seos Vitamix-kannuun ja lisää parmesaani. Sulje kansi.
  8. Valitse nopeus 1.
  9. Käynnistä laite ja nosta tehoa hiljalleen korkeimmalle teholle. Sekoita 30 sekuntia.
  10. Vuoraa 20 x 20 cm nelikulmainen uunin kestävä astia muovikelmulla niin, että kelmua riittää peittämään kikherneseos.
  11. Laita astia jääkaappiin 2 – 3 tunniksi, kunnes seos jähmettyy.
  12. Poista muovikelmu ja aseta leikkuulaudalle.  Leikkaa n. 6 x 1,5 cm paksuisia siivuja.
  13. Kaada oliiviöljyä pieneen pannuun n. 1,5 cm kerrokseksi pohjalle.
  14. Kuumenna öljy 180°C:seen, pyöräytä ne kikhernejauhossa. Paista ne sitten 4-5 ranskalaisen erissä öljyssä, kunnes ranskalaisista tulee kullanruskeita.
  15. Tarjoa heti.

Huom!

Otettuasi ranskalaiset jääkaapista, ripottele pinnalle lisää tuoretta parmesaania ja hienonnettua rosmariinia. Makea chili-valkosipulikastike sopii näiden ranskalaisten dipiksi erinomaisesti, samoin kuin mausteinen sriracha aioli.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.