Juhlava porkkanakeitto

Säästä aikaa ja paahda ainekset jo hyvissä ajoin etukäteen ja pakasta ne. Valmistuspäivänä nostat ne vain sulamaan, lisää kasvisliemi ja sekoita sileäksi keitoksi minuuteissa. Ihana alkupala vaikka jouluateriallekin!

Juhlava porkkanakeitto

Aika: 1h 5 min
Määrä: 960 ml

Ainekset

  • 5 dl (295 g) porkkanoita paloina
  • 180 ml (90 g) punaista paprikaa, paloiteltuna
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 1⁄2 (60 g) sipuli, kuorittuna, paloiteltuna
  • 1⁄4 pala (5 g) tuoretta inkivääriä, kuorittuna
  • 4 rkl tuoretta korianteria
  • 1⁄2 tl Mixed Spice (TAI kanelia TAI valmista piparkakkumaustetta)
  • 1⁄2 tl suolaa, vapaaehtoinen
  • 1⁄4 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 600 ml kasvislientä

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 205° C:seen.
  2. Yhdistä kulhossa porkkanat, paprikat, valkosipuli, sipuli, inkivääri, korianteri, mausteseos, suola (vapaaehtoinen), pippuri ja oliiviöljy. Nostele ainekset sekaisin niin että ainekset ovat huolella sekaisin. Levitä sekoitus leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa noin 45 minuuttia. Nosta ulos uunista ja anna jäähtyä hieman.
  3. Laita kasvisliemi ja paahdettu porkkanaseos Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi. Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle.
  4. Sekoita 7 minuuttia, kunnes kannen pienen tulpan alta nousee höyryä tai valitse kuuman keiton ohjelma ja anna ohjelman käydä loppuun.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.