Paahdettu hasselpähkinä-päärynäkastike

Tämä yksinkertainen, syksyn makuinen kastike sopii täydellisesti esim. ruusukaalisalaatin kera. Se on kaiken lisäksi öljytön, mikä on oiva lisäbonus. Lisätyn öljyn sijaan kastike saa luontaisia terveellisiä rasvoja hasselpähkinöistä.

Paahdettu hasselpähkinä-päärynäkastike

Paahdettu hasselpähkinä-päärynäkastike

Määrä: 375 ml

Aika: 10 min

Ainekset

  • 2 rkl (30 ml) sherry viinietikkaa
  • 1⁄2 cup (125 ml) kylmää vettä
  • 1⁄2 kpl (100 g) kypsää päärynää, leikkaa reiluiksi paloiksi
  • 1⁄2 pieni (8 g) salottisipulia, kuorittuna
  • 1 pieni valkosipulinkynsi, kuorittuna
  • 3 kpl (20 g) taateleita, kivet poistettuina
  • 1⁄2 tl (3 g) Dijon sinappia
  • 1⁄4 pientä (17) sitruunaa, kuorittuna, valkoinen kerros poistettuna
  • 1⁄2 tl Pumpkin Spice -mausteseosta
  • 1 tl suolaa, vapaaehtoinen
  • 32 g paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kannu (tai kiinnitä teräosa pieneen sekoitusastiaan).
  2. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta sitten täydelle teholle. Sekoita 1 min.
  3. Nosta kastike jääkaappiin ja anna viilentyä ennen tarjoilua.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.