Tämä yksinkertainen, syksyn makuinen kastike sopii täydellisesti esim. ruusukaalisalaatin kera. Se on kaiken lisäksi öljytön, mikä on oiva lisäbonus. Lisätyn öljyn sijaan kastike saa luontaisia terveellisiä rasvoja hasselpähkinöistä.
Paahdettu hasselpähkinä-päärynäkastike
Määrä: 375 ml
Aika: 10 min
Ainekset
- 2 rkl (30 ml) sherry viinietikkaa
- 1⁄2 cup (125 ml) kylmää vettä
- 1⁄2 kpl (100 g) kypsää päärynää, leikkaa reiluiksi paloiksi
- 1⁄2 pieni (8 g) salottisipulia, kuorittuna
- 1 pieni valkosipulinkynsi, kuorittuna
- 3 kpl (20 g) taateleita, kivet poistettuina
- 1⁄2 tl (3 g) Dijon sinappia
- 1⁄4 pientä (17) sitruunaa, kuorittuna, valkoinen kerros poistettuna
- 1⁄2 tl Pumpkin Spice -mausteseosta
- 1 tl suolaa, vapaaehtoinen
- 32 g paahdettuja hasselpähkinöitä
Valmistus
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kannu (tai kiinnitä teräosa pieneen sekoitusastiaan).
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla ja nosta sitten täydelle teholle. Sekoita 1 min.
- Nosta kastike jääkaappiin ja anna viilentyä ennen tarjoilua.