Kylmä kesän keitto joka on täydellinen vaihtoehto kun grilliruoka alkaa tylsistyttää ja haluat välillä jotain kevyttä ja raikasta! Tämän reseptin takana on kokki Chef Bibby Gignilliat.

Vesimeloni-gazpacho

vesimeloni-gazpacho

Määrä: 2.4 L
Aika: 20 min

Ainekset

  • 1 punainen paprika, höyrytettynä ja siemenkota poistettuna
  • 1 maissintähkä
  • 455 g vesimelonia, kuutioituna
  • 1 kg punaisia terttutomaatteja, paloiteltuna
  • 455 g kurkku, kuorittu, paloiteltuna 4 osaan
  • 1 kpl chipotle chili, ilman siemeniä, paloiteltuna
  • 2 tl chipotlekastiketta
  • 2 kpl salaattisipulia, paloiteltuna
  • 1 valkosipulinkynsi, ilman kuorta
  • 3 rkl limemehua
  • 5 g tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2½ tl  suolaa

Valmistus

  1. Grillaa tai paahda uunissa paprika – kunnes sen kuori tummuu. Anna paprikan jäähtyä muutama minuutti ja vedä irti kuori, kanta ja siemenkota. Paahda myös maissintähkä, mutta älä polta sitä.
  2. Hienonna paprika ja irrota maissi tähkästä. Sekoita kaikki isossa kulhossa vesimelonin, tomaattien ja kurkun kanssa.
  3. Lisää chipotle, chipotlekastike, salaattisipuli, valkosipuli, korianteri, oliiviöljy, suola ja sekoita ainekset kulhossa muiden ainesten kanssa.
  4. Kaada seos sitten (osissa) Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  5. Valitse nopeus 1.
  6. Käynnistä laite ja nosta teho sitten nopeudelle 10. Sekoita 30 sekuntia.
  7. Anna keiton jäähtyä ennen tarjoilua.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.