Gluteenittomat taateli-pähkinäpatukat

Home / Reseptit / Kasvisruoka / Gluteenittomat taateli-pähkinäpatukat

Taatelit ja appelsiini antavat näille pähkinäisille välipalapatukoille herkullisen heddelmäisen maun, samalla kun saksanpähkinät tekevät niistä ihanan rapeita.

Gluteenittomat taateli-pähkinäpatukat

Määrä: 9 patukkaa
Aika: 45 min (15 min valmistelu, 30 min paistoaikaa)

Ainekset

  • 115 g (2,5 dl) saksanpähkinöitä, rouhittuna
  • 110 g (180 ml) taateleita, kivet poistettuina, paloiteltuna
  • 1 appelsiinin kuori
  • 3 isoa kananmunaa
  • 100 g (120 ml) sokeria (kokeile myös esim. kookossokeria, se antaa karamellimaisemman maun!)
  • 60 ml appelsiinimehua
  • ½ tl kanelia

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 175°C:seen. Voitele 20 x 20 cm uunivuoka.
  2. Laita saksanpähkinät Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 1.
  4. Käynnistä laite ja nosta teho hitaasti nopeudelle 4.
  5. Sekoita 10 sekuntia. Kaada kulhoon ja lisää sekaan taatelit ja appelsiininkuori.
  6. Laita kananmunat, sokeri, appelsiinimehu ja kaneli Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  7. Valitse nopeus 1.
  8. Käynnistä laite ja nosta teho rauhallisesti teholle 10, sitten täydelle teholle (High).
  9. Sekoita 15 sekuntia.
  10. Lisää seos saksanpähkinäseoksen sekaan kulhoon ja sekoita kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin.
  11. Kaada seos uunivuokaan ja paista 30 min.
  12. Anna jäähtyä täysin, ennen kuin leikkaat paloiksi.
Related Posts

Leave a Comment

3 × 4 =

Vitamixin ammattilaitteetlöydät täältä!
+
vegaanit, gluteenittomat cannellonit