Kookoshiutaleiden kevyt, mieto maku antaa erinomaisen vastapainon karpaloiden kirpeydelle.
Karpalo-kookosruudut
Määrä: 9 annosta
Valmistusaika: 30 min
Ainekset
Pohja
- 45 g voita
- 0,6 dl sokeria
- 1,2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1,2 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
Täyte
- 1 iso kananmuna
- 2½ dl (200 g) sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 0,6 dl tuorepuristettua sitruunamehua
- 3½ dl (150 g) tuoreita tai pakastettuja, sulattamattomia karpaloita
- 1,2 dl (35 g) makeuttamattomia kookoshiutaleita
Valmistus
- Lämmitä uuni 180 °C:seen.
- Valmista taikina. Laita voi, sokeri, jauhot ja suola Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 5.
- Sekoita 15 – 20 sekuntia. Käytä tarvittaessa tampperia (sauvaa) työntääksesi aineksia kannun teriä kohti laitteen käydessä. Työnnä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista uunissa 12 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- Laita kannamuna, sokeri, jauhot, leivinjauhe, suola ja sitruunamehu kannuun mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta tehoa rauhallisesti nopeudelle 10, ja lopuksi täydelle teholle (High).
- Sekoita 15 sekuntia.
- Ripottele karpaloita ja kookosta tasaisesti paistetun piirastaikinan päälle. Kaada päälle täyte kannusta.
- Paista uunissa 25 – 30 minuuttia, kunnes kullanruskeaa ja anna jäähtyä täysin.
- Leikkaa piiras neliöiksi ja tarjoile.