Kookoshiutaleiden kevyt, mieto maku antaa erinomaisen vastapainon karpaloiden kirpeydelle.

Karpalo-kookosruudut

Karpalo-kookosruudut lautasella

Määrä: 9 annosta
Valmistusaika: 30 min

Ainekset

Pohja

  • 45 g voita
  • 0,6 dl  sokeria
  • 1,2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1,2 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 1 iso kananmuna
  • 2½ dl (200 g) sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 0,6 dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 3½ dl (150 g) tuoreita tai pakastettuja, sulattamattomia karpaloita
  • 1,2 dl (35 g) makeuttamattomia kookoshiutaleita

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180 °C:seen.
  2. Valmista taikina. Laita voi, sokeri, jauhot ja suola Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
  3. Valitse nopeus 1.
  4. Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 5.
  5. Sekoita 15 – 20 sekuntia. Käytä tarvittaessa tampperia (sauvaa) työntääksesi aineksia kannun teriä kohti laitteen käydessä. Työnnä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista uunissa 12 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
  6. Laita kannamuna, sokeri, jauhot, leivinjauhe, suola ja sitruunamehu kannuun mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
  7. Valitse nopeus 1.
  8. Käynnistä laite ja nosta tehoa rauhallisesti nopeudelle 10, ja lopuksi täydelle teholle (High).
  9. Sekoita 15 sekuntia.
  10. Ripottele karpaloita ja kookosta tasaisesti paistetun piirastaikinan päälle. Kaada päälle täyte kannusta.
  11. Paista uunissa 25 – 30 minuuttia, kunnes kullanruskeaa ja anna jäähtyä täysin.
  12. Leikkaa piiras neliöiksi ja tarjoile.