En soppa som är både kryddig och söt på samma gång! Lika god varm som kall.
Morotssoppa med Apelsin och Ingefära
Mängd: 1,2 L
Tid: 20 min
Ingredienser
- 455 g morötter, delade i bitar
- 2 lökar, skalade, delade
- 3 cm färsk ingefära eller 1,5 tsk ingefärspasta
- 2 msk (30 g) smör
- 960 ml grönsaks- eller hönsbuljong
- 3 apelsiner, skalade, halverade
- 0,5 cm bit apelsinskal
- salt och peppar, efter smak
Gör så här
- Fräs morötter, lök och ingefära i smör i en kastrull tills de blir mjuka.
- Tillsätt 480 ml buljong. Låt sjuda.
- Häll sedan över innehållet från kastrullen till kannan tillsammans med apelsiner och apelsinskal och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 30-45 sek tills soppan är slät. Justera konsistensen med återstående buljong.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan varm eller kall. För varm soppa – mixa i 5-6 minuter tills det kommer ånga från locket. Garnera med gräddfil och hackad koriander!