Täytä herkulliset ranskalaiset letut lempi hedelmilläsi tai marjoilla ja kermavaahdolla tai tuorejuustovaahdolla. Tuoreista mansikoista tehty pyree on myös todella herkullista lettujen kera! Kokin vinkit valmistukseen: Kaada 3 rkl (45 ml) taikinaa kuumalle, kevyesti voidellulle pannulle ja kallistele levittääksesi taikinan tasaisesti pannulle. Lettu on valmis kun se on hyytynyt pinnalta ja kehyesti kullanruskea pohjalta.
Ranskalaiset letut – Crêpes resepti

Aika: 21 min
Ainekset
- 240 ml haihdutettua rasvatonta maitoa* (evaporated milk)
- 4 isoa kananmunaa
- 1 rkl sokeria
- 125 g (240 ml) vehnäjauhoja
Valmistus
- Laita maito, kananmunat ja sokeri Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 4 tai 5.
- Sekoita 10 sekuntia ja avaa kannen pieni korkki. Lisää jauhot sekaan kannen aukon kautta.
- Jatka sekoittamista vielä 10-15 sekuntia tai kunnes seos on kunnolla sekaisin.
*Haihdutettu rasvaton maito tehdään haihduttamalla n. puolet maidon nestemäärästä keittämällä. Näin siitä tulee tiivistetympää, kermaisempaa koostumukseltaan.



