Onko herkullisempaa ja helpompaa jälkiruokaa kuin suklaafondue?! Fondue on ihanan helppo valmistella ja mukava, seurallinen jälkiruoka jota jokaisen on helppo valmistaa juuri oman maun ja makeannälän mukaan.

Appelsiininkuori antaa tälle suklaafonduelle suussa sulavan raikkaan maun. Tarjoile vaikkapa vaahtokarkkien tai hedelmäsiivujen kera.

Appelsiini-suklaafondue

Annoskoko: n. 5 dl
Valmistusaika: 15 min

Ainekset

  • 1 kuppi (240 ml) kermaa
  • 2 tl appelsiininkuorta, raastettuna
  • 280 g tummaa / leivontasuklaata
  • 2 rkl (30 g) voita
  • 3 rkl (45 ml) Grand Marnier-hedelmälikööriä

Valmistus

  1. Aseta kaikki ainekset Vitamix-sekoitusastiaan yllämainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
  2. Valitse alkuun nopeus 1.
  3. Käynnistä kone ja lisää nopeasti tehoa nopeudelle 10, lopuksi täydelle teholle (High)
  4. Sekoita noin 5 minuuttia, kunnes ainekset ovat sulaneet ja koostumus on tasaista. Voit joutua puhkaisemaan seokseen syntyviä ilmakuplia tampperilla silloin tällöin sekoituksen aikana.
  5. Kaada fondue kattilaan.
  6. Lisää Grand Marnier-likööri ja sekoita hyvin.

Vinkki

Kokeile dipattavaksi esim. kuivakakkua, omenasiivuja, viipaloitua päärynää, vaahtokarkkeja, mansikoita, banaania ja tuoreita tai säilöttyjä ananaksia.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.