Onko herkullisempaa ja helpompaa jälkiruokaa kuin suklaafondue?! Fondue on ihanan helppo valmistella ja mukava, seurallinen jälkiruoka jota jokaisen on helppo valmistaa juuri oman maun ja makeannälän mukaan.
Appelsiininkuori antaa tälle suklaafonduelle suussa sulavan raikkaan maun. Tarjoile vaikkapa vaahtokarkkien tai hedelmäsiivujen kera.
Appelsiini-suklaafondue
Annoskoko: n. 5 dl
Valmistusaika: 15 min
Ainekset
- 1 kuppi (240 ml) kermaa
- 2 tl appelsiininkuorta, raastettuna
- 280 g tummaa / leivontasuklaata
- 2 rkl (30 g) voita
- 3 rkl (45 ml) Grand Marnier-hedelmälikööriä
Valmistus
- Aseta kaikki ainekset Vitamix-sekoitusastiaan yllämainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
- Valitse alkuun nopeus 1.
- Käynnistä kone ja lisää nopeasti tehoa nopeudelle 10, lopuksi täydelle teholle (High)
- Sekoita noin 5 minuuttia, kunnes ainekset ovat sulaneet ja koostumus on tasaista. Voit joutua puhkaisemaan seokseen syntyviä ilmakuplia tampperilla silloin tällöin sekoituksen aikana.
- Kaada fondue kattilaan.
- Lisää Grand Marnier-likööri ja sekoita hyvin.
Vinkki
Kokeile dipattavaksi esim. kuivakakkua, omenasiivuja, viipaloitua päärynää, vaahtokarkkeja, mansikoita, banaania ja tuoreita tai säilöttyjä ananaksia.