Viikko 2: Keitot ja välipalat

My Vitamix 30

Viikko 1
Aloita yksinkertaisesti

Viikko 2
Keitot ja välipalat

Viikko 3
Beyond Blending

Viikko 4
Täyttä ruokaa

Lounas on valmis

Kun haluat saada lounasta pöytään nopeasti, mutta et halua tinkiä maussa tai ravinnon laadussa, et voi mennä pieleen keiton kanssa. Vitamixin avulla saat tehtyä tuoreista raaka-aineista kuuman, höyryävän keiton noin kuudessa minuutissa – ilman hellalla tai muilla laitteilla lämmittämistä! Vitamix-tehosekoittimet ovat niin tehokkaita, että terien kitka lämmittää keiton täydelliseen tarjoilulämpötilaan muutamassa minuutissa.

Tällä viikolla tutustumme myös erilaisiin dippi-, levite- ja pähkinävoiresepteihin. Pidä tampperi – koneen mukana toimitettava muovinen sauva – käden ulottuvilla, kun teet paksumpia sekoituksia – se auttaa työntämään ainekset kohti teriä koneen käydessä. Näin saat tasaiset sekoitukset nopeammin, pysäyttämättä konetta välissä.


Suosikkireseptejä

Harvat tehosekoittimet pystyvät kuumentamaan keittoa ilman hellaa tai jauhamaan mantelit sileäksi, levitettäväksi mantelivoiksi – mutta Vitamixin avulla lounaan valmistus on alusta alkaen nopeaa, helppoa ja ruokasi on täynnä ravinteita korkealaatuisista, tuoreista raaka-aineista.

VITAMIX VINKKI: SEKOITA TÄYSILLÄ

Valmistatpa sitten smoothieita, keittoja tai paksumpia sekoituksia, kuten hummusta tai pähkinävoita, saat lähes aina parhaat tulokset käynnistämällä tehosekoittimen matalalla ja nostamalla sen nopeasti korkealle. Mitä paksumpi seos, sitä tärkeämpää on tampperin käyttö apuna!

Aloita näistä resepteistä

Vitamix tekee paljon muutakin kuin pelkkää smoothieta. Kokeile joitain alla olevista resepteistä, niin alat oppia, miten yksi tehosekoitin voi hoitaa halutessasi vaikka päiväsi jokaisen aterian.

Keitot

kurpitsakeittoa kahdelle

KURPITSAKEITTO

Vaahterasiirappia, muskottipähkinää ja kanelia – näistä syntyvät herkullisen kurpitsakeiton maagiset makuvivahteet. Koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä!

Avaa resepti >

CURRY-PORKKANAKEITTO

Muunna tavalliset juurekset höyryävän kuumaksi keitoksi alle 10 minuutissa, alusta loppuun.

Avaa resepti >

gazpacho

VIILEÄ GAZPACHO

Tarjoile tämä perinteinen viileä keitto karkeasti hienonnettujen kurkkujen ja tomaattien päälle kaadettuna, niin saat keittoon kivasti tekstuuria ja makua.

Avaa resepti >

tortillakeitto

TORTILLAKEITTO

Tämä keitto on täynnä ravinteita monista eri kasviksista kuten selleristä, kesäkurpitsasta ja kaalista. Kasviksia lisätään vielä ihan lopuksi keiton sekaan, jotta saat siihen lisää tekstuuria ja pureskeltavaa.

Avaa resepti >

Dipit ja hummus

MANGOSALSA

Tämä makean raikas, karkeatekstuurinen salsa on mahtava alkupala tai esimerkiksi kanan kanssa tarjoiltava lisuke.

Avaa resepti >

punainen salsa

PUNAINEN SALSA

Klassinen tomaattisalsa jonka saat valmistettua minuuteissa niin itsellesi kuin kotiin yllättäen visiitille tulleille ystäville.

Avaa resepti >

hummus

HUMMUS

Oma versiomme Keski-Idästä lähtöisin olevasta dipistä sisältää kikherneitä, valkosipulia ja seesaminsiemeniä. Hummust tarjoillaan yleensä flatbread-leivän kera, mutta se on herkullista myös tortillasipsien ja kasvistikkujen kera.

Avaa resepti >

kukkakaalihummus

KUKKAKAALIHUMMUS

Vaikka hummus on jo itsessään terveellistä ja maukasta, voit silti nostaa sen vielä uusiin ulottuvuuksiin lisäämällä sekaan esim. kukkakaalia!

Avaa resepti >

Pähkinävoit

mantelivoi

MANTELIVOI

Mantelivoi valmistetaan manteleista – käytä niitä raakana tai paahdettuna, suolattuna tai ilman suolaa – kun valmistat pähkinävoisi itse, voit myös maustaa sen oman makusi mukaan!

Avaa resepti >

maapähkinävoi

MAAPÄHKINÄVOI

Tämä pähkinävoiklassikko sisältää vain yhden aineksen: maapähkinöitä. Hauskaa vaihtelua saat käyttämällä erilaisia maapähkinöitä, kuten hunajapaahdettuja maapähkinöitä!

Avaa resepti >

cashewvoi

CASHEW-VOI

Maapähkinöiden ja cashew-pähkinöiden sekoituksesta syntyy unelmaherkullinen ja silkkinen cashew-pähkinävoi joka antaa uniikin maun leiville, kastikkeille ja smoothien sekaan.

Avaa resepti >

pähkinävoi

PÄHKINÄVOI

Maapähkinät, pekaanipähkinät ja mantelit sekoitetaan juuri haluamasi paksuiseksi herkulliseksi pähkinävoiksi – täydellistä vaikka täysjyväleivän päällä levitteenä!

Avaa resepti >