My Vitamix 30
Viikko 2: Keitot ja välipalat
My Vitamix 30
Viikko 1
Aloita yksinkertaisesti
Viikko 2
Keitot ja välipalat
Viikko 3
Beyond Blending
Viikko 4
Täyttä ruokaa
Lounas on valmis
Kun haluat saada lounasta pöytään nopeasti, mutta et halua tinkiä maussa tai ravinnon laadussa, et voi mennä pieleen keiton kanssa. Vitamixin avulla saat tehtyä tuoreista raaka-aineista kuuman, höyryävän keiton noin kuudessa minuutissa – ilman hellalla tai muilla laitteilla lämmittämistä! Vitamix-tehosekoittimet ovat niin tehokkaita, että terien kitka lämmittää keiton täydelliseen tarjoilulämpötilaan muutamassa minuutissa.
Tällä viikolla tutustumme myös erilaisiin dippi-, levite- ja pähkinävoiresepteihin. Pidä tampperi – koneen mukana toimitettava muovinen sauva – käden ulottuvilla, kun teet paksumpia sekoituksia – se auttaa työntämään ainekset kohti teriä koneen käydessä. Näin saat tasaiset sekoitukset nopeammin, pysäyttämättä konetta välissä.
Suosikkireseptejä
Harvat tehosekoittimet pystyvät kuumentamaan keittoa ilman hellaa tai jauhamaan mantelit sileäksi, levitettäväksi mantelivoiksi – mutta Vitamixin avulla lounaan valmistus on alusta alkaen nopeaa, helppoa ja ruokasi on täynnä ravinteita korkealaatuisista, tuoreista raaka-aineista.
VITAMIX VINKKI: SEKOITA TÄYSILLÄ
Valmistatpa sitten smoothieita, keittoja tai paksumpia sekoituksia, kuten hummusta tai pähkinävoita, saat lähes aina parhaat tulokset käynnistämällä tehosekoittimen matalalla ja nostamalla sen nopeasti korkealle. Mitä paksumpi seos, sitä tärkeämpää on tampperin käyttö apuna!
Aloita näistä resepteistä
Vitamix tekee paljon muutakin kuin pelkkää smoothieta. Kokeile joitain alla olevista resepteistä, niin alat oppia, miten yksi tehosekoitin voi hoitaa halutessasi vaikka päiväsi jokaisen aterian.
Keitot
KURPITSAKEITTO
Vaahterasiirappia, muskottipähkinää ja kanelia – näistä syntyvät herkullisen kurpitsakeiton maagiset makuvivahteet. Koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä!
CURRY-PORKKANAKEITTO
Muunna tavalliset juurekset höyryävän kuumaksi keitoksi alle 10 minuutissa, alusta loppuun.
VIILEÄ GAZPACHO
Tarjoile tämä perinteinen viileä keitto karkeasti hienonnettujen kurkkujen ja tomaattien päälle kaadettuna, niin saat keittoon kivasti tekstuuria ja makua.
TORTILLAKEITTO
Tämä keitto on täynnä ravinteita monista eri kasviksista kuten selleristä, kesäkurpitsasta ja kaalista. Kasviksia lisätään vielä ihan lopuksi keiton sekaan, jotta saat siihen lisää tekstuuria ja pureskeltavaa.
Dipit ja hummus
MANGOSALSA
Tämä makean raikas, karkeatekstuurinen salsa on mahtava alkupala tai esimerkiksi kanan kanssa tarjoiltava lisuke.
PUNAINEN SALSA
Klassinen tomaattisalsa jonka saat valmistettua minuuteissa niin itsellesi kuin kotiin yllättäen visiitille tulleille ystäville.
HUMMUS
Oma versiomme Keski-Idästä lähtöisin olevasta dipistä sisältää kikherneitä, valkosipulia ja seesaminsiemeniä. Hummust tarjoillaan yleensä flatbread-leivän kera, mutta se on herkullista myös tortillasipsien ja kasvistikkujen kera.
KUKKAKAALIHUMMUS
Vaikka hummus on jo itsessään terveellistä ja maukasta, voit silti nostaa sen vielä uusiin ulottuvuuksiin lisäämällä sekaan esim. kukkakaalia!
Pähkinävoit
MANTELIVOI
Mantelivoi valmistetaan manteleista – käytä niitä raakana tai paahdettuna, suolattuna tai ilman suolaa – kun valmistat pähkinävoisi itse, voit myös maustaa sen oman makusi mukaan!
MAAPÄHKINÄVOI
Tämä pähkinävoiklassikko sisältää vain yhden aineksen: maapähkinöitä. Hauskaa vaihtelua saat käyttämällä erilaisia maapähkinöitä, kuten hunajapaahdettuja maapähkinöitä!
CASHEW-VOI
Maapähkinöiden ja cashew-pähkinöiden sekoituksesta syntyy unelmaherkullinen ja silkkinen cashew-pähkinävoi joka antaa uniikin maun leiville, kastikkeille ja smoothien sekaan.
PÄHKINÄVOI
Maapähkinät, pekaanipähkinät ja mantelit sekoitetaan juuri haluamasi paksuiseksi herkulliseksi pähkinävoiksi – täydellistä vaikka täysjyväleivän päällä levitteenä!