En varm och krämig soppa som passar perfekt för höstens middagar. Med pumpa och kokosmjölk, kryddad med paprika, cayenne och muskot.
Pumpasoppa
Mängd: 960 ml
Tid: 22 min
Ingredienser
- 2,5 ml hönsbuljong
- 60 ml kokosmjölk
- 370 g pumpa
- 1,2 dl hackad lök, stekt tills gyllenbrun
- 1,5 vitlöksklyfta, skalad
- ¼ tsk muskotnöt
- 4,5 tsk brunt socker
- ½ tsk paprikapulver
- ¼ tsk cayenne
- ½ tsk malen muskot
- salt och peppar, efter smak
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet
- Mixa i 6 min. eller tills en tjock ånga formas under locket.
- Minska hastigheten till 4 och ta bort lockpluggen i locket.
- Tillsätt grädden genom öppningen och mixa i ytterligare 20 sek.