Pumpasoppa

En varm och krämig soppa som passar perfekt för höstens middagar. Med pumpa och kokosmjölk, kryddad med paprika, cayenne och muskot.

Pumpasoppa

Mängd: 960 ml
Tid: 22 min

Ingredienser

  • 2,5 ml hönsbuljong
  • 60 ml kokosmjölk
  • 370 g pumpa
  • 1,2 dl hackad lök, stekt tills gyllenbrun
  • 1,5 vitlöksklyfta, skalad
  • ¼ tsk muskotnöt
  • 4,5 tsk brunt socker
  • ½ tsk paprikapulver
  • ¼ tsk cayenne
  • ½ tsk malen muskot
  • salt och peppar, efter smak

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet
  4. Mixa i 6 min. eller tills en tjock ånga formas under locket.
  5. Minska hastigheten till 4 och ta bort lockpluggen i locket.
  6. Tillsätt grädden genom öppningen och mixa i ytterligare 20 sek.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.