- 2 koppar (480 ml) vispgrädde
- 1/8 – ¼ tsk salt
- Lägg alla ingredienser i Vitamix kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Låt blendas tills konsistensen är tjock och du hör att maskinljudet ändras.
- Stäng av maskinen och använd en spatel för att röra massan från väggarna mot bladen i mitten.
- Välj hastighet 5.
- Starta maskinen och låt blendas under 5 sek. Stäng av maskinen och upprepa proceduren.
- Upprepa proceduren tills blandningen blir mer flytande och vätska formas.
- Sätt smöret i en tät sil för att torka.
- Ställ smöret i en skål och smaka av med salt. Använd spateln för att avlägsna så mycket vätska som möjligt.
- Förvara i en lufttät behållare.